Tarifin sırrı onda gizli

Güncelleme Tarihi:

Tarifin sırrı onda gizli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2012 00:00

Amasya'da babası ve dedesinden öğrendiği çöreği 40 yıldır imal ederek satışa sunan Galip Doğula, çöreğinin tarifini “aile sırrı” olduğu gerekçesiyle kimseyevermiyor.

Haberin Devamı

Dededen kalma mesleğini kentte üçüncü kuşak olarak sürdüren 52 yaşındaki Doğula, Amasya'da dedelerinin 1925 yılında Amasya çöreği ürettiğini, kendisinin ise yaklaşık 40 yıldır bu mesleği icra ettiğini söyledi.


Haşhaşlı cevizli çörekler ürettiklerini anlatan Doğula, “Yaptığımız çörekler çok beğeniliyor. Amasya'nın dışında kargoyla birçok şehre adrese teslim çörek gönderiyoruz” dedi.

 

ÇÖREĞİN TARİFİNİ KİMSE BİLMİYOR

 

Çöreğin lezzet sırrını açıklamayan, tadını dedelerinden aldığı “ele” bağlayan Doğula, “Çöreğin tarifini söylersek bu işin kıymeti kalmaz. Herkes kaşık yapar da sapını ortaya getiremez, onun gibi bir şey” diye konuştu.


Kendisinden sonra Amasya çöreğini yeğenlerinin yapmaya devam edeceğini belirten Galip Doğula, çöreğinin sadece Amasya'da değil Türkiye'nin pek çok yöresinde de bilindiğini kaydetti.

Haberin Devamı


Doğula, yuvarlak çöreklerin 14, uzun çöreklerin ise 17 liradan satıldığını sözlerine ekledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!