‘Tantanacılar’a dikkat

Güncelleme Tarihi:

‘Tantanacılar’a dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bağcılar - Asayiş Şube Müdürlüğü yetkilileri iki ay içinde 'tantanacılık' yöntemiyle yaklaşık 200 kişiden milyarlarca lira çalan üç kişilik bir çetenin yakalandığını açıklayarak vatandaşları bu tür kapkaç çetelerine karşı uyardı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde basın mensuplarına 'tantanacı'ların çalışma yöntemlerini uygulamalı olarak gösteren polis memurları vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Kavga eder gibi yapıyorlar

Kavga ediyormuş gibi yapıp ayırmaya gelen vatandaşları soyan Fırat Pamukçu (19), Ramazan Akdoğan (19) Cavit Kaplan (24), Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne bağlı ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Üç kapkaççı sorgularında son işlerini Bağcılar'da yaptıklarını belirterek ‘‘İkimiz kavgaya tutuşuyorduk. Mutlaka biri bizi ayırmaya geliyordu. Üçüncü arkadaşımız da kavga esnasında gelenin cüzdanını çalıyordu’’ şeklinde konuştu.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nden beş dedektif 'tantanacı'ların nasıl çalıştığını uygulamalı olarak gösterdi. Tatbikat sırasında kapkaç çetesi rolünü üstlenen üç polisten ikisi kavgaya tutuşurken, üçüncü polis de kavgayı ayırmaya gelen şahsın parasını kargaşa sırasında alarak kaçtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!