Tantan'a travesti teşekkürü

Güncelleme Tarihi:

Tantana travesti teşekkürü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Travestiler İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a, genelevde çalışmalarına olanak veren ‘Travesti tüzüğü’ fikri nedeniyle teşekkür ettiler.

Trafik kazası geçiren arkadaşları için gittikleri Haseki Hastanesi'ni birbirine katan, camları kıran ve polisle kavga eden 6 travesti, dün Fatih 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hákim karşısına çıktı. Kamu malına zarar vermek ve polise mukavemet etmek suçlarından yargılanan travestiler İlbey Demirel, Soner Niler, Ramazan Başer, Emin Nilüfer, Ercan Albayrak ve Ömer Kudal, duruşma öncesi basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Dilek, Deniz, Figen, Arzu, Nilüfer ve Zinnur takma isimli travestiler, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a teşekkür ederek, ‘‘Hakkımızdaki çalışmalarından dolayı sayın Tantan'ı kutluyor ve teşekkür ediyoruz. Ondan tek istediğimiz bizden şikayetçi olan polislerin de hukuka uymalarını sağlaması’’ dediler.

HORTUM'A MEYDAN OKUDULAR

Hukuka saygılı olduklarını söyleyen travestiler, ‘‘İki duruşmadır sabah erkenden kalkıp adliyeye geliyoruz. Ancak bizi şikayet eden polisler gelmiyor. Başta Hortum Süleyman olmak üzere devletin polisi bizden korkuyor mu? Süleyman Ulusoy hastanede kafamıza telsizle vurmasını biliyordu, şimdi nerede?’’ dediler. Duruşma, travestiler hakkında zabıt tutan polislerin çağrılması için ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!