Tanker öğrenci servisine çarptı: 7 ölü

Güncelleme Tarihi:

Tanker öğrenci servisine çarptı: 7 ölü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2001 00:00


Sivas'ın Gölova ilçesi yakınında, bir tanker ile öğrenci servisinin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 6 öğrenci hayatını kaybetti.

Öğrencileri Akıncılar ilçesine bağlı Aşağı Yeniköy'den Gölova ilçesi İlköğretim Okulu'na getiren Ali Tanrıverdi yönetimindeki 58 M 9301 plakalı öğrenci minibüsü ile Kadir Yatacı'nın kullandığı 76 AN 782 plakalı tankerin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, minibüs sürücüsü ile 6 öğrenci öldü.

Kazada hayatını kaybeden Aşağı Yeniköylü öğrencilerin, Mesut Sözen, Gülsüm Karaca, Zübeyde Karaca, Mehmet Turgut, Semahat Yıldırım ve Özay Uslu oldukları belirlendi.

Yaralanan 4 öğrenci ise ilk tedavileri Gölova Devlet Hastanesi'nde yapıldıktan sonra Erzincan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kazada yaralanan öğrencilerden Şinasi Çarpar, Serif Uslu, Vesile Yıldırım ile Hatice Yıldırım tedavi altına alındı.

Erzincan Devlet Hastanesi'ne getirilen öğrencilerden 7 yaşındaki Vesile Yıldırım ile kardeşi 11 yaşındaki Hatice Yıldırım'ın durumlarının ağır olduğu, yoğun bakıma alındığı öğrenildi. Diğer iki öğrencinin ise hafif yaralandığı kaydedildi. Kazada hafif yaralanan Şerif Uslu, kaza hakkında şu bilgileri verdi:

"Minibüste arkadaşlarımızla birlikte okula gidiyorduk. Minibüs köy yolundan ana yola aniden çıktı. Bu sırada üzerimize doğru tankerin hızla geldiğini gördük. Ne olduğunu anlamadan tankerle çarpıştık. Çarpışmadan sonra başka birşey hatırlamıyorum.''

Tanker sürücüsü Kadir Yatacı'nın ise gözaltına alındığı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!