Tamamlanan yola deve kurban edildi

Güncelleme Tarihi:

Tamamlanan yola deve kurban edildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2009 12:06

Tokat'ın Zile ilçesinde yerel bir televizyon kanalı, Zile-Alaca-Ankara kara yolunun tamamlanması nedeniyle deve kurban etti. Alınan bilgiye göre, ilçede yayın yapan yerel televizyon kanalı Zile Tv, 40 yıldır yapılamadığı belirtilen Zile-Alaca-Ankara kara yolunun tamamlanması nedeniyle düzenlenen törenle deve kesti.

Haberin Devamı

Halk oyunları ekipleri ve mehteran eşliğinde ilçe merkezinde caddelerde davul-zurna eşliğinde gezdirilen devenin üzerine, “Zile-Alaca-Ankara yolu, Ben bu yola kurbanım”, “40 yıllık rüyamız gerçek oldu” gibi dövizler asıldığı görüldü. Bazı vatandaşlar da devenin önünde fotoğraf çektirdi.


Zile Tv Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Gülbasar, yolun Tokat'ı Ankara'ya 100 kilometre daha yaklaştırdığını belirterek, “Bu yol bizim rüyamızdı. Zile'yi çıkmaz sokaktan kurtardı. Artık Ankara'ya 3 saat gibi kısa bir sürede gidiyoruz” dedi.

Yaklaşık 14 yıldır yolun tamamlanması için uğraş verdiğini anlatan Gülbasar, “Emeği geçen politikacı, gazeteci ve tüm bürokratlarımızdan Allah razı olsun. Ben de Zileliler adına vaad ettiğim deveyi Aydın İncirliova'dan aldım. Burada kurban edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Zile mezbahasında dualarla kesilen devenin eti aşevine bağışlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!