Tam yetenek

Güncelleme Tarihi:

Tam yetenek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2016 00:46

TÜRKİYE’nin ‘Barış Kartalı’ adını verdiği havadan erken ihbar ve kontrol sistemine (AWACS) ait dördüncü uçağın tüm teçhizatı tamamlandı.

Haberin Devamı

Teçhizatın yanı sıra personelin de görev tanımının dünya standartlarına uygun olduğu tescillendi. Böylece Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı Konya’daki 131’inci Havadan Erken İhbar ve Kontrol Grup Komutanlığı ‘Tam Harekât Yeteneği’ kazandı. AWACS filosundaki dört uçağın isimleri de Kuzey, Güney, Doğu ve Batı olarak tescillendi.

AWACS filosunun tamamlanmasıyla Türkiye’nin hava sahasını dış tehditlere karşı koruması daha da güçlendi. Füzeler dahil havadan her türlü tehdit algılamada önemli görevler üstlenen AWACS’lar, Türkiye sınırları ve Avrupa güney kanadının güvenliğinde de önemli rol üstlenecekler. ‘Uçan radar’lar, Türk hava sahasına giren bir metrelik İnsansız Hava Araçlarını (İHA) bile tespit edebilecek. AWACS’lar terör örgütü PKK’nın Güneydoğu kırsalları ve Kuzey Irak’taki kamplarına yönelik harekâtlarda da hava sahası kullanımında ‘hava karargâhı’ olarak görev yapıyorlar.

AWACS filosundan bir uçak, Türkiye’nin karadaki bir radar sisteminin devre dışı kalması halinde havada 100 saatten fazla kalarak bu görevi üstlenebilme yeteneğine de sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!