Tam kıvamında

Güncelleme Tarihi:

Tam kıvamında
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2007 00:00

Air Force 1'ın 25. yılı için özel bir parti düzenleyen Nike, house müziğinin önde gelen isimlerinden Milk&Sugar'ı müzikseverlerle buluşturdu. Partide yeni albümlerinden şarkıları da çalan Michael Kronenberger yani 'Milk', Steffen Harning yani 'Sugar' ve Oliver Pfund Tırtıl’a konuştu.

Bu grup olarak Türkiye’ye ilk gelişiniz değil mi?

Michael: Ben daha önce tek gelmiştim. Ancak Milk&Sugar olarak ilk kez geliyoruz.

Club müziğin duygusu nasıl ortaya çıkıyor?

Michael: Bir şişe votka ile.

Steffen: Çok uzun yıllardır dj’lik yapıyoruz. Bizim müziğimizin beslendiği nokta, bizi yıllardır izlemeye gelenlerin dur durak bilmeyen coşkuları, heyecanları, istekleri ve sevgileri. Onlardan ilham alıyoruz ve müziğimize yansıtıyoruz. Stüdyoya girdiğimizde de melodilere döküyoruz.

Bugüne kadar kaç albüm çıkardınız?

Oliver:
House Music, MSR 100 Best of M&S Recordings, Housemates ve Milk&Sugar-Stay Around RMX. Yani toplamda dört ancak başka şarkıcıların da albümlerine remix’ler yaptık.

Usher, Jamiroquai ve Janet Jackson’a yaptığınız gibi... Ancak adınızı çok duymadık...

Michael:
Biz, sanatçıların bağlı olduğu prodüktörlerle kontrat imzalıyoruz ve bir bakıma onlar için yapıyoruz. 10 yıldır bu işi yapıyoruz ve tanınıyoruz...

Steffen:
Bir şarkı için çalışmaya başladığımızda prodüktörlerin ve sanatçıların istediği belirli bir tarz oluyor. Tamamen özgür değiliz. Albümlerde featuring Milk&Sugar yazıyor o kadar, sonrasında hep o sanatçıdan bahsedilir zaten. Bir de kiminle çalıştığınız da önemli. Biz 10 yıldır Avrupa'nın her yerinde, en önemlisi de İbiza'da konserler verdik. Kendi albümünüzü çıkardığınızda ancak sizden haberdar oluyorlar. Ya da Let The Sunshine In gibi bir şarkıyı tekrar düzenleyip yazın sıcağında insanlarla paylaştığında ve atmosferle uyuştuğunda hit oluyor.

Milk&Sugar’ı kurmaya ne zaman karar verdiniz?

Michael:
Oliver ile birlikte Londra'da kaldık bir süre. Zaman içerisinde Londra'daki tüm kulüpleri dolaştık. Club müziği içinde house'u sevdiğimizi keşfettik. Oluverdi sonrasında...

Partide daha önce hiç duymadığımız parçalarınızı da çaldınız...

Steffen:
Yeni albümden yeni parçalar da çaldık. Dünyanın her yerinde parçalarımızı test ediyoruz. Bu partide de onlardan birkaçını paylaşmış olduk.

Almanya'da çok fazla Türk yaşıyor. Türkiye’de kendinizi ülkenizdeymiş gibi hissettiniz mi?

Steffen: Taksim'de yürürken ve restoranda yemek yerken insanlar çok naziktiler bize karşı. Arada tabii ki farklar var. Bazı benzerlikler de var elbette.

Michael: Burada barda karşılaştığımız bir adam nereli olduğumuzu sordu ve birçok akrabasının Almanya'da yaşadığını söyledi. Birçok Türk arkadaşımız var. Bize Türkçe öğrettikleri de oldu. Almanya'da çaldığımız bir barın sahibi de Türk. Onlarla iyi anlaşıyoruz. Burada da yabancılık çekmiyoruz... Türkçe'den başka.

Artık bir ayağınız Türkiye'de olur diye tahmin ediyorum...

Michael:
Bizi Power Fm'den gelecek ay boyunca akşam saatlerinde dinleyebileceksiniz. Ondan sonraki ay yayın saatlerimiz artacak. Bizi www.milkandsugar.de'den takip etmeye devam edin.

O halde hangi saatlerde size rastlayabiliriz?

Michael:
İbiza ve Almanya'da birçok radyoda programlarımız dönüyor zaten. Türkiye’de Power Fm bize böyle bir teklif getirdi. Gelecek haftadan itibaren her cuma-cumartesi 02:00-03:00 arası ve her ayın son cuma-cumartesi günleri 02:00-04:00 arası radyo programlarımız olacak.

Dünyanın birçok yerinde performans sergilediniz. Nerelerde çalmak sizi keyiflendirdi?

Michael:
Önemli olan çaldığınız yerdeki insanların ruh hali ve eserlerinize verdiği tepkiler. Yer ayırt etmiyoruz. İnsanların keyfi yerindeyse ve akılları sadece müziğin onları coşturacağına inanmaktaysa herhangi bir yerde sabaha kadar coşabiliyorlar. Biz de memnun oluyoruz. İtalya'da çok fazla bulunduk. Mesela Rimini'de insanların sevgisi inanılmaz ve tepkileri de çok pozitif. Müziğin iniş ve çıkışlarını çok iyi biliyorlar ve dünyadaki dj’leri çok iyi takip ediyorlar.

Kimdir?

Steffen "Sugar", Michael "Milk" ve Oliver Pfund’un, prodüktörleriyle beraber oluşturduğu Milk&Sugar grubu, 1993 yılından beri müzik piyasasında yer alıyor. Uluslararası alandaki en büyük hamlesini 90’ların hit parçası "Higher and Higher" ile yapan grup, John Paul Young’un klasik haline gelen "Love is in the Air" isimli parçasına geçtiğimiz yıl yeni bir yorum getirmişti. Milk&Sugar, "Let the Sunshine In" parçası ve yeni çıkardıkları single "Has Your Man Got Soul" ile daha da tanındılar. Grup, 2001 yılında "İtalya DJ Ödülü"nün sahibi oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!