Talih kuşu sanal ortamda

Güncelleme Tarihi:

Talih kuşu sanal ortamda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2006 11:07

Milli Piyango biletleri, yarından itibaren sanal ortamda da satılmaya başlanacak. Milli Piyango İdaresi, internet ortamında İddaa ve at yarışlarını da oynatan Bilyoner İnteraktif Hizmet A.Ş'ye, sanal ortamda bilet satışı için onay verdi.

Haberin Devamı

Sanal Ortamda Bilet Satış Yönetmeliğinin yayımlanmasının ardından İdareye başvuran Bilyoner Com. ile önceki gün Sanal Bayilik Sözleşmesi imzalandı.

Sözleşme ile bu şirkete, internet ortamında bilet satış izni verilirken, bu şekilde satılan biletlere isabet eden ikramiyelerin 5 bin YTL'ye kadar olan bölümünün söz konusu firma tarafından ödeneceği hükme bağlandı. Sözleşmeye göre, 5 bin YTL'yi aşan ikramiyelerin tahsilinde ise ikramiye kazanan biletin, sahibi veya yetki verdiği kişi tarafından ibrazı gerekecek.

REKLAM KAMPANYASI İLE SATIŞ

Bu arada, Bilyoner İnteraktif Hizmet A.Ş Genel Müdürü Sait Kayahan, yaptığı açıklamada, sanal ortamda bilet satışına, yılbaşı özel çekiliş biletleri ile başlayacaklarını söyledi.

Halen 450 bin kayıtlı üyelerinin bulunduğunu belirten Kayahan, gerek bu kişilere, gerekse sitelerine girerek, üye olacaklara yarından itibaren yılbaşı bileti satacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Bilyoner Com'un Türkiye'de yasaların izin verdiği tüm oyunları oynattığına dikkati çeken Kayahan, sistemin işleyişi konusunda da şu bilgileri verdi:

“Biz, bir reklam kampanyası ile Milli Piyango Bileti satışlarına başlıyoruz. Mevcut üyelerimiz, bu hizmetimizden hemen yararlanabilecek. Sanal ortamda bilet almak isteyen 18 yaşını doldurmuş diğer vatandaşlar ise (www.bilyoner.com) adresine girecek. Sayfada (Nasıl üye olurum) seçeneği var. Orada kimlik, doğum tarihi, vatandaşlık numarası ve iletişim için mobil telefon ya da elektronik posta adresi isteniyor. Bu bilgiler girilecek. Ardından abonelik sözleşmesi geliyor. Kişi, sözleşmeyi okuyacak ve kabul ettiğini beyan edecek.

Biz, bu işlemi takip eden 24 saat içinde kişinin bilgilerinin doğruluğunu kontrol ediyoruz. Doğru ise kendisine bir abone numarası ve şifre veriyoruz. Bu şekilde abonelik işlemi tamamlanıyor.

Ancak, oyun oynayabilmek için kişinin bir bankaya gidip, abone numarasını vererek, Bilyoner Com'a para aktarması gerekiyor. Diyelim 10 YTL gönderildi. 2 çeyrek bilet aldı, limiti doldu. Ya da 40 YTL gönderdi. 10 YTL'lik bir yarım bilet aldı, 10 YTL İddaa oynadı. Kalan 20 YTL'si hesabında bekliyor. Üyemiz, hesap hareketlerini de internet ortamında sürekli görebiliyor.”

ÖZEL NUMARA SİPARİŞ EDİLEBİLECEK

Haberin Devamı

Kayahan, sanal ortamda bilet alacakların, istedikleri numaralar için özel sipariş de verebileceklerini bildirdi. Söz konusu özel sipariş bileti İdareden alacaklarını kaydeden Sait Kayahan, ikramiyelerin nasıl ödeneceğini de şöyle anlattı:

“Milli Piyango İdaresi ile imzaladığımız sözleşme uyarınca, 5 bin YTL'ye kadarki ikramiyeleri biz ödeyeceğiz. Çekiliş sonuçlarını izleyeceğiz ve sattığımız biletlere çıkan ikramiye, 5 bin YTL'yi aşmıyorsa, hemen müşterimizin hesabına yatıracağız.

5 bin YTL'yi aşan ikramiyelerde de müşteriye hemen haber vereceğiz. Müşteri, isterse bileti bizden alarak, ikramiyesini bizzat ya da banka yoluyla Piyango İdaresinden tahsil edecek. İsterse bize yetki verecek, biz onun adına ikramiyeyi alacağız.”

Haberin Devamı

Bilyoner Com. Genel Müdürü, Piyango bileti satışlarına, yılbaşı çekilişi sonrasında da devam edeceklerini belirtti.

BAŞKA FİRMALAR DA BEKLENİYOR

Öte yandan, Milli Piyango İdaresi yetkilileri, Bilyoner Com'un ardından başka şirketlerin de, sanal ortamda bilet satışı ile ilgilendiğini söylediler.

Yetkililer, henüz kuruma resmi başvuru yapmamakla birlikte, bu firmaların yeni sistemle ilgili bilgi aldığını kaydettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!