Taliban vahşetine lanet

Güncelleme Tarihi:

Taliban vahşetine lanet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2006 15:45

Afganistan'da 28 Ağustos'ta Taliban tarafından kaçırıldıktan bir süre sonra Hilmand yakınlarında cesedi bulunan Balıkesirli emekli astsubay 44 yaşındaki Mustafa Semih Turfal'ın cenazesi, bugün memleketi Balıkesir'de toprağa verildi.

Haberin Devamı

Turfal'ın, kaçırdıktan sonra başının kılıçla kesildiği belirtilirken, Taliban vahşeti kınandı. Baba Coşkun Turfal, “Bir müslümanın bir müslümana bunu yapmasını anlayamıyorum” dedi.

Cenazeye aynı gün kaçırılıp, kurşunlanarak öldürülen ve 1 Eylül'de Giresun'da toprağa verilen inşaat ustası 54 yaşındaki Hasan Gedik'in eşi Hatice Gedik de katıldı. Bursa'da yaşayan iki çocuk annesi Gedik, Turfal'ın bir süre önce boşandığı eşi Habibe, çocukları 19 yaşındaki Merve ve 10 yaşındaki Berkay'ı teselli etti. Merve sürekli ağlarken, arkadaşlarının yardımıyla ayakta durdu. Berkay da babasının tabutu başında dua etti.

Eşi kurşunlanıp öldürüldüğü gün kaçırılıp öldürülen Mustafa Semih Turfal'ın cenazesine katılarak ailesinin acısına ortak olmak istediğini hem de eşinin çalıştığı Kolin inşaat şirketinden bir yetkiliyi görmeyi umut ettiğini belirten Hatice Gedik, “Ama kimseyi göremedim. Eşim öleli bir ay oldu. Kolin şirketinden bir kişi arayıp geçmiş olsun bile demedi. Onlar para kazandı ben acı çekiyorum. Şirket eşimi ustabaşı olduğu halde düz işçi göstermiş. Pasaportta marangoz, sözleşmede düz işçi gösterilmiş. Aldığı para da tatmin edici değildi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan da Karadenizli ama bizi aramıyor. Devlet de bize sahip çıkmadı. Devletin hiçbir yetkilisini görmedim” diye dert yandı.
Mustafa Semih Turfal'ın cenazesi, Zağanospaşa Camii'nde kılınan öğle namazından sonra Başçeşme Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

GEÇİM SIKINTISI YÜZÜNDEN AFGANİSTAN'A GİTMİŞ

Mustafa Semih Turhal'ın geçen yıl CHP Merkez İlçe örgütüne üye olduğunu belirten il sekreteri Yaşar Evci, “Mustafa Semih Turfal bir yıl önce bize üyelik başvurusunda bulunmuştu. Üye olurken kendisiyle yaptığımız sohbette bir banka tarafından dolandırıldığını söyledi. Sıkıntısı yüzünden Afganistan'a gittiğini biliyoruz” dedi.

CHP parti görevlisi Şerafettin Korucu, CHP İl Başkanı Münir Balkanlı ve Merkez İlçe Başkanı Ender Biçki de yönetim kurulu üyeleriyle cenazeye katılarak, Turfal Ailesi'ne başsağlığı diledi.

Emekli Mustafa Semih Turfal'ın ekonomik sıkıntılar yüzünden Afganistan'a gittiği öğrenildi. Turfal emeklilik ikramiyesini ve çalıştığı zamanki birikimlerini İmar Bankası'na yatırdı. Bankaya borçları yüzünden el konulmasından sonra yatırdığı 250 milyar lirayı geri alamayan Turfal, iki çocuğunun okuması ve diğer ekonomik sıkıntıları nedeniyle çalışmaya karar verdi. Birkaç ay İzmir'de güvenlik şirketlerinde çalışan Tufal, istediği birikimi yapamayınca Afganistan'a gitmeye karar verdi. Ağustos ayı içinde yol yapan Kolin inşaat şirketinde güvenlik sorumlusu olarak çalışmaya başlayan Turfal, göreve başlamasından kısa bir süre sonra 28 Ağustos’ta Kandahar - Erat karayolu üzerinde Taliban tarafından kaçırıldı. Bir süre sonra da öldürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!