Talaş kamyonunda dedektörlü arama

Güncelleme Tarihi:

Talaş kamyonunda dedektörlü arama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2008 12:39

ADANA’da talaş yüklü kamyonda çuvallar içinde 300 kilo esrar ele geçti. Üzeri talaş, altı ise uyuşturucu olan çuvallara el konurken, araçta silah olabileceği ihtimaline karşı, çuvallar mayın arama dedektörüyle arandı. Ancak, silah çıkmadı.

Diyarbakır’dan yola çıkan 32 yaşındaki Mehmet Akdemir yönetimindeki 21 AE 050 plakalı talaş yüklü kamyonla uyuşturucu sevkıyatı yapıldığı bilgisini alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, aracı Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Adana girişinde durdurdu. Emniyet Müdürlüğü bahçesine çekilen kamyonu inceleyen ekipler, kasanın kalaslarla iki bölüme ayrıldığını ve gizli bölme haline getirilen kısımda çuvallarla uyuşturucu yerleştirildiğini saptadı. Yapılan aramada çuvallar içinde piyasa değeri 1 milyon YTL’yi bulan 300 kilo esrar ele geçti. Çuvalların içinde uyuşturucu olduğunun anlaşılmaması için, alta esrarın konulduğu, üzerinin de talaşla kapatılarak kamufle edildiği belirlendi.

Adana, Mersin ve Hatay’da piyasaya sürüleceği belirlenen uyuşturucu çuvallarıyla birlikte diğer talaş yüklü çuvallar da kamyondan indirildi. Çuvallarda silah veya gözden kaçabilecek küçük torbalar içinde uyuşturucu olabileceği ihtimaline karşı, çuvallar yan yana 3 sıra halinde dizildi. Daha sonra mayın dedektörü ve özel eğitimli ‘Duman’ adlı narkotik köpeği ile bir kez daha arama yapıldı. Bu arada, uyuşturucu ve silah bulunmadı.

Kamyon şoförü ile yanında bulunan 17 yaşındaki kardeşi M.R.A.’yı ‘uyuşturucu kaçakçılığı’ suçundan gözaltına alan polis, soruşturmayı sürdürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!