Taksim'de teröre lanet eylemi

Güncelleme Tarihi:

Taksimde teröre lanet eylemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2011 16:08

TAKSİM Meydanı’nda terör saldırılarını protesto etmek için Türkiye Kamu-Sen’in çağrısı ile toplanan aralarında lise öğrencilerinin de bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi sloganlar ile terörü lanetledi.

Dev Türk bayraklarının açıldığı protesto gösterisine çevredekiler de destek verdi. İstiklal Caddesi’nde bulunan CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı binasında da dev bir Türk bayrağı açıldı. Binaya "Akan kanı durduramadınız. Hükümet istifa" yazılı bir pankart da asıldı.

Taksim Meydanı’nda saat 12.00 sıralarında toplanmaya başlayan grup, bir saat sonra yürüyüşe geçti. Toplanma sırasında, liselilerin başlatması üzerine, topluca İstiklal Marşı okundu.

Yürüyüş sırasında, ‘Hepimiz Mehmediz PKK’ya yeteriz’, ‘Askere uzanan eller kırılsın’, ’Kandil’e girilsin, hesap sorulsun’, ‘Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Askere uzanan eller kırılsın’ diye sloganlar atıldı.

Galatasaray Lisesi önünde topluluğa hitap eden, Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, hükümetin açılım politikaları sonucu terör saldırılarının artığını belirterek şunları söyledi:

"Terör sorununun, Kürt sorunu olarak tanımlanmasıyla başlayan, açılım safsatasıyla devam eden süreçte, Türk hukuk tarihine kara bir leke olarak geçen Habur olayı yapılan hataların adeta üzerine tüy dikti. Yüreğimizi yakan son saldırıların tam da Habur faciasının ikinci yılına denk gelmesi manidardır. Habur’un mimarları acaba mesajı aldılar mı? Yetkililerin ‘Terör hep vardı’ diye kendilerini savunacaklarını çok iyi biliyoruz. Milletimizin bir kısmının buna inanacağını da görüyoruz. Biz de ‘Hayır. Terör hep yoktu. Asılsız demeçlerinizle, verdiğiniz tavizlerle, mücadeleden vazgeçip müzakereye soyunarak teröriste cesaret verdiniz. Milleti teröriste karşı savunmasız bıraktınız ve terörü siz hortlattınız’ diyoruz."

Açıklamaların ardından şehitler için Fatiha okundu. Bu arada bir grup, taksici de Tarlabaşı Bulvarı’nda araçlarından Türk bayrağı sallayarak, klaksonlar çalarak teröre tepki gösterdi. Tarlabaşı’ndaki BDP İstanbul İl Başkanlığı önünde polis güvenlik önlemi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!