Taksi gaspçılarına 36 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Taksi gaspçılarına 36 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

GAZİOSMANPAŞA'da müşteri gibi bindikleri taksilerin şoförlerini silah zoruyla soyarak para ve değerli eşyalarını alan gaspçılar Kasım Duva ve Abdurrahman Binici 36'şar yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Eyüp 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında savcı, esas hakkındaki mütalaasında sanıkların 13 Ocak'ta Eski Edirne Asfaltı Sultançiftliği mevkiinde taksici Ahmet Gül'den 17 milyon lira, 14 Ocak'ta yine Sultançiftliği'nde taksici Tuncer Çiftçi'den 7,5 milyon lira, 15 Ocak günü de taksici Hasan Özalp'ten 30 milyon lira ve bir cep telefonu gaspettiklerini öne sürdü. Mütalaada sanıklar hakkında üç ayrı gasp olayından toplam 60'ar yıl ağır hapis cezası istendi. Duruşmada son savunmaları sorulan sanıklar suçsuz olduklarını, karakoldaki ifadeleri zorla imzalamak zorunda kaldıklarını söyleyerek beraatlerini talep ettir.

Mahkeme heyeti sanıkların önce her soygun için ayrı ayrı 15'er yıl ağır hapis cezasına çarptırılmalarına karar verdi. Sanıkların duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezalar 12 yıl 6'şar aya indirildi. Toplam 36 yıl 18'er ay ağır hapis cezası alan sanıkların cezası daha sonra İnfaz Yasası gereği 36'şar yıl ağır hapis cezasına indirildi. l

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!