E-okul takdir-teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılır? Takdir-teşekkür hesaplama robotu nasıl kullanılır?

Güncelleme Tarihi:

E-okul takdir-teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılır Takdir-teşekkür hesaplama robotu nasıl kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 22:34

E-okul takdir-teşekkür hesaplama işleminin nasıl yapılacağı milyonlarca öğrencinin gündeminde yer alıyor. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının son günlerine yaklaşılırken binlerce öğrenci okullarını rahat geçip geçmediğini ve başarı sıralamasının nasıl olacağını merak ediyorlar. Ailelerini sevindirmek isteyen öğrenciler takdir mi teşekkür mü alacağını da merak ediyorlar. Öte yandan yılsonu başarı puanının nasıl hesaplandığını da merak eden öğrenciler konuyu iyice araştırıyorlar. Peki, E-okul takdir-teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılır? Takdir-teşekkür hesaplama robotu nasıl kullanılır?

Haberin Devamı

E-okul takdir-teşekkür hesaplama işleminin nasıl yapılacağı milyonlarca öğrenci tarafından yaz aylarının gelmesiyle birlikte merak edilen konular arasında yer aldı. Okulların kapanmasına artık çok az bir zaman kala öğrenciler rahat bir tatil geçirmenin planlarını yapıyorlar. Alttan ders bırakmak istemeyen öğrenciler yıl sonu başarı puanının nasıl hesaplandığını da bir yandan araştırıyor. Takdir mi teşekkür mü alacağını merak eden öğrenciler ise e-okul'un takdir-teşekkür hesaplama robotundan kolayca sonuç alabiliyor. Peki, E-okul takdir-teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılır? Yılsonu başarı puanı nasıl hesaplanır?

E- Okul takdir –teşekkür hesaplama robotu

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

Haberin Devamı

70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi
alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendiriliyor.
Bir dersin dönem puanı; Sınavlardan alınan puanların, performans çalışması puanının/puanlarının, varsa proje puanının, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulan uygulamalı derslerde ayrıca hizmet ve/veya temrin puanlarının aritmetik ortalamasından elde edilen puanın aritmetik ortalaması alınarak belirlenir.
Aritmetik ortalama alınırken bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür.

Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi içinse; iki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne
olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.

YILSONU BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR?

Öğrencinin yılsonu başarı puanı, derslerin ağırlıklı puanları toplamının bu derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölümüyle elde edilen puandır.

Naklen gelen öğrencilerin yılsonu başarı puanı hesaplanırken yeni oluşacak haftalık ders saati sayısı toplamı esas alınır.

Haberin Devamı

Yılsonu başarı puanı hesaplanırken bölme işlemi, virgülden sonra iki basamak yürütülür.

Sınav, performans çalışması, proje ve uygulamalar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları e-Okul sistemine işlenir.

Puan değerleri ve dereceleri:
Puan Derece
85,00-100 Pekiyi
70,00-84,99 İyi
60,00-69,99 Orta
50,00-59,99 Geçer
0-49,99 Geçmez

E- OKUL TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA

e-Okul takdir teşekkür hesaplama işlemleriyle hangi belgeyi alabileceğinizi rahatlıkla görebilirsiniz. Okulların kapanmasına çok az bir süre kaldı ve yazılı sonuçları sistem üzerindeki yerini aldı. Öğrenciler yapılan sınavların sonuçlarını sistem üzerinden görebilecekler. Tahmini puan hesaplama robotları üzerinden ise karne notlarınızı girebilir ve hangi belgeyi alabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!