Tahir Elçi cinayetinde 4 ay sonra olay yeri inceleme tamamlanacak

Güncelleme Tarihi:

Tahir Elçi cinayetinde 4 ay sonra olay yeri inceleme tamamlanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 14:27

DİYARBAKIR Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin vurularak öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada eksik kalan olay yeri incelemesi 4 ay sonra tamamlanıyor.

Haberin Devamı

Sur’da yürütülen operasyonların tamamlanmasının ardından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılarının eşliğinde Jandarma kriminal uzmanlarından oluşan inceleme ekibi kısa süre içinde olay yerinde yeniden inceleme yapacak. Elçi’nin vurulduğu bölgede görevli olan ve görüntülerden tespit edilen 9 polisin bulunduğu noktadan Elçi’nin vurulduğu noktaya lazer ışınları tutularak mermi iz düşümü alınacak. Bu yöntemle Elçi’nin ölümüne neden olan merminin polisin silahından çıkıp çıkmadığı belirlenecek.


EKSİK İNCELEME 4 AY SONRA TAMAMLANACAK


Elçi’nin vurulduğu yerde daha önce iki kez yapılan olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışması, Sur bölgesinden PKK’lıların ateş açması nedeniyle eksik kaldı. Daha sonra Sur’da yürütülen operasyonlar, sokağa çıkma yasağı nedeniyle olay yeri incelemesi tamamlanamadı. Soruşturmayı yürüten müfettişler de hazırladıkları raporda, olay yeri incelemenin bölücü terör örgütü unsurlarının silahlı saldırı nedeniyle sağlıklı yapılamadığı belirtilerek, “Deliller sağlıklı toplanamadı, olay yeri incelemesi eksik kaldı. Mermi iz düşümü alınarak, saptamalar yapılabilinirdi” tespitinde bulundu. Sur’daki operasyonların tamamlanmasının ardından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı, olay yeri incelemenin tamamlamak için yeniden keşif yapmasına karar verdi. 28 Kasım 2015 tarihinde meydana gelen olayla ilgili olay yeri inceleme ve kriminal çalışması 4 ay sonra tamamlanacak. Daha önce olay yeri inceleme ve kriminal polisi tarafından yapılan incelemeyi bu sefer Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı uzmanlarınca yapılacak.

Haberin Devamı


9 AYRI NOKTADAN MERMİ İZ DÜŞÜMÜ ALINACAK


Jandarma kriminal uzmanlarından oluşan inceleme ekibi, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarının eşliğinde Elçi’nin vurulduğu yerdeki inceleme çalışmalarını güvenlik güçlerinin önlem almasının ardından bugün veya yarın yapacağı öğrenildi. Görüntülerde belirlenen ve Elçi’nin vurulduğu bölgede görevli 9 polisin hangi noktadan ateş ettiği, “canlandırma” yöntemiyle tekrarlanacak. Polislerin bulunduğu noktadan Elçi’yi öldüren merminin nereden geldiği tespiti yapılacak. Mermi izdüşümü ve merminin geliş yönünün (atış seyri) belirlenmesi için lazer ışınları kullanılacak. Elçi’nin vurulduğu zaman diliminde PKK’lıların ateş açtığı noktaların da mermi izdüşümleri alınacağı öğrenildi.

Haberin Devamı


ADLİ TIP KURUMU’NDAN RAPOR BEKLENİYOR


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Adli Tıp Kurumu ile Jandarma Kriminal laboratuvarına gönderilen görüntülerin analiz raporlarının beklendiği, gelecek raporlar doğrultusunda da olayın netlik kazanacağını belirtti.


NİHAT KAZANHAN CİNAYETİ BÖYLE ÇÖZÜLMÜŞTÜ


Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde 14 Ocak 2015 tarihinde Yafes Mahallesi’nde meydana gelen olayda 12 yaşındaki Nihat Kazanhan, nereden geldiği belli olmayan kurşun ile hayatını kaybetti. Yapılan çalışmalarda Kazanhan’ın vurulduğu yerin karşısında bir zırhlı polis aracı bulunduğu belirlendi. O dönem Başbakan, İçişleri Bakanı, polisin herhangi bir müdahalesinin bulunmadığı, Kazanhan’ın ölümüne neden olan kurşunun polisin silahından çıkmadığını açıklamalarında bulundu. Soruşturmayı derinleştiren Savcılık, olay yerinde keşif yaptırarak Kazanhan’ın vurulduğu nokta ile zırhlı polis aracının bulunduğu nokta arasında mermi izdüşümünü aldı. Lazer ışınlarıyla yapılan incelemede Kazanhan’a zırhlı polis aracından ateş açıldığı ortaya konuldu. Ardından, Kazanhan’ı vurduğu belirlenen polis memuru M.N.G. tutuklandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!