'Taçsız Kral'ın otomobili alıcı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Taçsız Kralın otomobili alıcı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2011 12:14

Türk sinemasının unutulmaz oyuncuları arasında yer alan, oynadığı yaklaşık 200 filmdeki rolleriyle sinema tarihine adını “Taçsız Kral” olarak yazdıran Ayhan Işık'ın ölmeden önce satın aldığı 1977 model “Buick” marka otomobili Çanakkale'de alıcı bekliyor.

Haberin Devamı

Çanakkale'de yaşayan Kaan İzmir, klasik otomobillere duyduğu ilgi nedeniyle Ayhan Işık'ın 1977 yılında yurt dışından satın aldığı ve Türkiye'ye getirdiği otomobili, 2 yıl önce İstanbullu bir iş adamının satılığa çıkardığını gördü. Söz konusu kişiyle irtibata geçen İzmir, “Taçsız Kral”ın 6600 motor ve 406 beygir gücündeki otomobilini yaklaşık 20 bin dolara satın alarak Çanakkale'ye getirdi.

Eğitimini yurt dışında sürdürmek istemesi nedeniyle aracı satışa çıkaran İzmir yaptığı açıklamada, otomobilin halen yeni model araçlarda bulunmayan konfora sahip olduğunu savundu.

Taçsız Kralın otomobili alıcı bekliyor

Orijinalliğini koruyan otomobilin 4 camının da elektronik olduğunu, koltuklarının elektronik ayarlanabildiğini, direksiyonunun hidrolik, vitesinin otomatik olduğunu anlatan İzmir, “Türk sinemamızın yıldızları arasında yer alan Ayhan Işık'ın kullandığı otomobile her binişimde adeta o eski günleri anımsıyorum. Otomobilin direksiyonunun onun parmak izlerini, pedalında ayak izlerini taşıdığı bilmek beni cezbediyor” dedi.

İzmir, otomobili satın almasının bir diğer nedeninin de Işık'ın mirasına sahip çıkmak olduğunu dile getirdi.

Otomobili istemeyerek de olsa satışa çıkardığını ifade eden İzmir, “Her gün onlarca kişi telefonla arayıp, otomobili soruyor. Özellikle film yapımcıları, otomobili kiralamak istiyor. Yurt dışına gideceğim için babamın otomobille ilgilenemeyeceğini düşündüğümden dolayı böyle bir karar aldım” diye konuştu.

AYHAN IŞIK
 
1929 yılında İzmir'de doğan Ayhan Işık, 1953'te Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nden mezun oldu. Sinemaya geçmeden önce grafiker olarak çalışan oyuncu, çeşitli dergilere kapak resimleri yaptı. Grafikerlikten sinemaya 1951'de Yıldız Dergisi ve İstanbul Film'in açtığı yarışmayı kazanarak geçiş yapan Işık, aynı yıl “Yavuz Sultan Selim ve Yeniçeri Hasan” filmiyle ilk kez beyaz perdede yer aldı.

“Kanun Namına” adlı ikinci filmiyle oyunculuktaki yeteneğini kanıtlayarak üne kavuşan Işık, 1959 yılında ABD'ye gitti ve sinema konusunda inceleme yaptı. Işık, Türkiye'ye döndükten sonra yeni filmler çevirerek ününü sürdürdü. 1972'de film yıldızlarının sahneye çıkma modasına uyarak, Klasik Türk Müziği dalında solistlik yaptı.

Oyunculuğunun yanı sıra yapımcılık yapmaya da başlayan Işık, bir süre sonra oyuncu ve yönetmen olarak “Örgüt” filmini çekti ve bu arada bazı reklam filmlerinde rol aldı. Türk sinemasının en büyük oyuncuları arasında gösterilen Ayhan Işık, ikinci filminden sonra fiziği ve yeteneğiyle dikkatleri çekerek, ölene kadar çevirdiği bütün filmlerde hep başrol oynadı.

“Kral” unvanını alan Işık, ününü en uzun süre koruyan ilk oyuncu oldu. Işık, 1954'te Türk Film Festivali'nde, 1962'de Ses, 1965'te Artist ve daha bir çok yayın organının düzenlediği yarışmalarda “en başarılı erkek oyuncu” seçildi.

Ayhan Işık, 1979'da beyin kanaması sonucu hayata veda etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!