Taciz davasında ilginç ifadeler

Güncelleme Tarihi:

Taciz davasında ilginç ifadeler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2009 21:15

Çorum'da, küçük yaştaki 2 kız çocuğuna “cinsel istismar”da bulunduğu iddiasıyla hakkında 3 yıldan 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan eski Ensar Vakfı Çorum Şubesi Başkanı Zekai İşler'in yargılanmasına devam edildi.

Çorum 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık İşler, mağdurlar E.Y. ve ailesi ile E.G'nin avukatı katıldı.

Önceki duruşmada mağdur ve mağdur yakınlarının ifadeleriyle ilgili 12 sayfalık bir yazı hazırlayan Zekai İşler, yazdıklarının tamamını okumak isteyince Hakim Ömer Günaydın müdahale etti. “Önceki duruşmalardan farklı bir şeyler varsa konuşun. Burada zaman harcamayalım” diyen Hakim Günaydın'a, İşler, “Hayatım söz konusu müsaade edin de okuyayım” diye karşılık verdi. İşler, daha sonra yazdıklarının 2 sayfalık kısmını okudu.

Üzerine atılı suçu işlemediğini ve kendisine komplo kurulduğunu savunan İşler, tanık olarak dinlenen Sabire A'nın kendisi hakkındaki suçlamalarının da asılsız olduğunu iddia etti.

Sabire A'nın 8 yıl vakıftan aldığı bursla okuduğunu söyleyen Zekai İşler, şunları kaydetti:
“Ama bize ihanet etti. Tanık diye dinlenen bu çocuklar mahkemede dedikodu yapıyor. Ben vakıfta güzel bir ortam oluşturdum. Bu vakfa 8 yılımı verdim. 3-5 dakikalık basit bir hadiseyi böyle bir noktaya getirdiler. Bu olaylar benim ve ailemin psikolojisini bozdu. Üniversitedeki çocuğum derslerinde başarılı olamıyor.”

Mahkeme, daha sonra İşler'in önceki avukatı Kenan Yaşar ile vakfın yöneticilerinden Abdurrahman Çırak ve öğrenciler R.G, B.P. Ş.E, Ö.G ile Sabire A'yı tanık olarak dinledi. Avukat Kenan Yaşar'ın söylediklerini katibe yazdıran Hakim Günaydın ile İşler'in avukatı Süleyman Akdemir arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Günaydın, sanığın avukatı Akdemir'in kayıtlara geçen bir kelimeye itiraz etmesi üzerine tepki gösterdi. “Beni baskı altında bırakıyorsunuz” diyen Hakim Günaydın'a avukat Akdemir, “Asıl siz bizi baskı altına alıyorsunuz. İthamlarınız çok ağır” diye karşılık verdi.

Tanıklardan Sabire A. da konuşması sırasında çantasından çıkardığı bir CD'yi mahkeme heyetine sunmak istedi. Zekai İşler'in İlknur isimli bir kızı taciz ettiğini ileri süren Sabire A, “İlknur'u hoca zorla taciz etmiş. Cinsel organını çıkarıp 'cinselliği benden öğren' demiş. Bu ses kayıtlı bende var” diye konuştu.

Söz konusu CD'nin savcılıkta mevcut olduğunu belirten Hakim Günaydın, CD'nin savcılıktan istenmesine karar verdi.

ANKARA ÜNİVERSİTESİNİN RAPORUNA İTİRAZ

Daha sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden alınan ve mağdur E.Y ve E.G'nin ruh sağlığının bozulduğu yönündeki rapor görüşüldü. Rapora itiraz eden sanık İşler'in avukatı Süleyman Akdemir, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelen raporların cinsel taciz olayının değil, mağdurların ailevi problemleri göz önüne alınarak hazırlandığını ileri sürdü.

Akdemir, şöyle konuştu:
“Raporlar olay göz önüne alınarak hazırlanmamış. E.G, zaten psikolojik tedavi gören birisi. Emniyet ve savcılık ifadelerinde tacizden bahsetmiyor. Ancak raporda tacize bağlı olarak rapor verildiği gözlenmiştir. Raporlar iddianame ve emniyet ifadelerine göre hazırlanmamış, mağdurların yaşadıkları ailevi problemlere göre hazırlanmıştır. E.Y'nin de olaylardan sonra gezilerde gayet normal davranışlarda bulunup oyun havalarına bile oynadığı yönünde gözlemler yapan tanıkların dinlenmesini talep ediyoruz.”

Avukat Akdemir, ayrıca müvekkilinin atfedilen suçları kesinlikle işlemediğini ve kendisine iftira atıldığını savunarak, “Müvekkilim pankreas hastası ve cezaevi şartları bu hastalığını artırmaktadır. Sadece söylemlerle suçlanan ve kesin deliller olmayan müvekkilimin tahliyesini, tutuksuz yargılanmasını talep ediyorum” dedi.

Sanığın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, mağdurların ruh sağlığının etkilenip etkilenmediğine dair raporun bir üst kuruluş olan İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınması için duruşmayı 13 şubata erteledi.

Ensar Vakfı'nın eski Çorum şubesi başkanı olan ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapan Zekai İşler, vakıftaki eğitim programlarına katılan Ö.Y. ile E.G'nin, “cinsel istismar” şikayeti üzerine 7 ağustos 2008'de tutuklanmıştı. İşler hakkında, 3 yıldan 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!