Tablo Gül’ün önünde bakalım ne olacak

Güncelleme Tarihi:

Tablo Gül’ün önünde bakalım ne olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2010 00:00

Giresun Üniversitesi’ndeki rektör seçimlerinde 2 oy almasına karşın YÖK’ün, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunduğu listede ismini 3’üncü sıraya yerleştirdiği Prof. Dr. Yılmaz Can’a ilişkin tepkiler devam ediyor.

Haberin Devamı

YÖK’ten rektör seçimlerine ilişkin izahat isteyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’dan yanıt geldi. Özcan, “Biz oylama yapıyoruz, bilerek değiştirmiyoruz. Herkes hür iradesiyle oy veriyor” dedi.
Türbana Özgürlük Bildirisi’nde imzası bulunan, 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yılmaz Can ise, tartışmalarla ilgili şöyle dedi: “Tablo Cumhurbaşkanımızın önünde. Görelim, bakalım ne olacak. Ne söylenirse söylensin, ne tartışılsın tartışılsın, hiçbir yorum yapmayacağım. Bunu da hoşgörüyle karşılayacağınızı umuyorum.”
Gül, önceki gün D-8 Zirvesi’ne katılmak üzere Nijerya’ya giderken yaptığı basın açıklamasında, gazetecilerin YÖK’ün 2 oy alan bir adayı ataması gündeminize gelecek, görüşünüz nedir?” sorusu üzerine şunları söylemişti: “Gazetelere yazılanları ben de gördüm, okudum. Dolayısıyla dikkatimi çekti gerçekten. Onun için YÖK’ten izahat istedim. Yani nasıl kriter uygulanıyor, nasıl değerlendiriliyor, nasıl yapıyorlar, neye önem veriyorlar? Benim de dikkatimi çektiği için bu konuyla ilgili izahat istedim.”

YÖK oylamaları  hiçe saymıştı

Haberin Devamı

YÖK Genel Kurulu, 1 Temmuz’daki toplantıda Giresun, Marmara ve Erzincan Üniversitesi rektör adaylarını belirlemişti. YÖK’te yapılan oylamada Erzincan Üniversitesi’nden gelen sıralama değiştirilmezken, Marmara ve Giresun üniversitelerindeki seçimler hiçe sayılmıştı. Giresun’nda yalnızca 2 oy alan Can 3. sıradan rektör adayı olurken, üniversitedeki seçimlerde en çok oyu olan ilk iki aday Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar (31 oy) ve Prof. Dr. Mustafa Türkmen (29 oy) liste dışında kalmıştı. YÖK, üniversitedeki seçimlerde 21 oyla üçüncü olan Prof. Dr. Aygün Attar’ı liste başından rektör adayı yapmıştı. Üniversitedeki seçimlerde 4 oy alan Prof. Dr. Ayhan Bölük listede ikinci sıradan aday olmuştu.

2008’de Prof.

PROF. Dr. Yılmaz Can, aslen Giresun Keşaplı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okuyan Prof. Dr. Can, 1983’te mezun oldu. 1998’de doçent, 2008’de profesör olan Can, halen Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Sanatları Bölüm Başkanı. Prof. Dr. Can, Fransızca ve Arapça biliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!