T-Mobile de fiyatlarda dampinge gidiyor

Güncelleme Tarihi:

T-Mobile de fiyatlarda dampinge gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2007 16:36

Haberin Devamı

E-Plus ’un 10 Cent tarifesini uygulamaya koymasından sonra, T-Mobile de kardeş firmaları Callmobile ve Klarmobil aracılığıyla bu hamleye yanıt veriyor. T-Mobil bu sayede kendi telefon ağı içinde yeralan müşterileri garantiye aldığı gibi, belli bir büyümeyi de hedefliyor. Hangi operatör ağına telefon açılırsa açılsın dakika başına 10 Cent fiyat stratejisini uygulamaya sokan T-Online, ayda 10 Euro ’luk asgari telefon görüşmesini şart koşuyor. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Telekom uzmanı Roman Friedrich, “Noel’den beri yüzde 10’lara varan müşteri kaybını bu yolla telafi etmeye çalışan T-Mobile ’in uyguladığı yeni fiyat statejisini doğru buluyorum ” dedi.

Klarmobil yeni gelişimden memnun

Klarmobil Yönetim Kurulu Başkanı Hartmut Herrmann, “10 Cent’lik fiyat tarifesi bizim için son derece olumlu. Ama E-Plus bu politikasıyla kendi Pazar stratejisini mahvetti. Çünkü kendi firması ucuzcu Simyo ’yu kapatarak bu telefon ağı içinde bulunan müşterilerini daha pahallı

/images/100/0x0/55eb3657f018fbb8f8b2a5e1
bir fiyattan telefonlaşmaya mahkum etti. E-Plus şimdi Simyo müşterilerine bir açıklama yapmak zorunda ” dedi. Herrmann, T-Mobil’in 10 Cent politikasıyla yeni müşteriler kazanacaklarını ifade etti. D 1 telefon ağının yüksek kalitesi nedeniyle E-Plus ’a oranla daha şanslı olduklarını belirten Klarmobil Yönetim Kurulu Başkanı, “Daha yüksek müşteri sayısı nedeniyle T-Mobile kullanıcıları kendi telefon ağı içinde bulunan diğer müşterilerle daha çok telefonlaşacaklar. Bu da kendilerine daha fazla fiyat avantajı sağlayacak ” şeklinde görüşünü bildirdi.

Haberin Devamı

Tüm bu gelişimleri bir değerlendirmeye sokan girişimci danışmanı Roman Friedrich, “Ucuzcu operatörler şimdi bir rekabet köşesine sıkıştı. Önceden kullanıcı olan şahıslar şimdi müşteri statüsüne geçti ama hala çok az telefonlaşıyorlar ve aylık harcamaları sadece 3 ila 6 Euro arasında değişiyor ” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!