Sütlüce Mezbahası mı Atatürk Havalimanı mı

Güncelleme Tarihi:

Sütlüce Mezbahası mı Atatürk Havalimanı mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2006 00:00

Türk Hava Yolları’nın, Atatürk Havalimanı apronunun orta yerinde kestiği devenin, tam kesildiği anki fotoğraflarına ulaşıldı.

Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can’ın, THY’nin kullanımdan çektiği RJ uçakların sonuncusunu da İngiliz şirkete devretmenin şerefine kestirdiği deve, apron araçlarından bir vince asılmış durumda. Devenin kesildiği yer, 2. hangarın önü, uçakların inip kalktığı yer. Şükrü Can, 700 kilo et çıkan deve kesilirken, yanındakilerle beraber çalışmayı izliyor. Hemen solunda duran kişi ise başka bir bölümün başında olan, Revizyon Atölyeleri Başkanı Sadi Diler. Arka plandaki park etmiş uçaklar da girince kompozisyon tamamlanıyor: THY’nin üst düzey teknoloji ürünü uçaklarının bakımını üstlenen, kalifiye olması gereken celep görünümlü personel, orta yerde derisi yüzülen bir deve, devenin yere dökülen kanları, arkada da Atatürk Havalimanı’nda bekleyen milyon dolarlık uçaklar...

Havalimanında deve kurban edilmesine yabancı basının ilgisi de sürüyor. İngiliz Haber Ajansı Reuters, konuya her gün ’tuhaf’ olaylardan derlediği ’odd news’ haber özetleri arasında birinci sırada yer verdi. Tuhaf haberlerde, dünyanın her köşesinden benzerine rastlanmamış ve komik yanı ağır basan ya da mantık sınırlarını zorlayan birkaç haber yer alıyor. Reuters’in dünkü ’tuhaf haberler’ listesinde "Havayolu çalışanları, havaalanında deve kurban etti" başlığıyla verilen haberde, devenin "başarıyla tamamlanmış bir işi kutlamak için" kesildiği belirtildi. Haberde Türk gazetelerinde devenin kesilmeden önceki süslenmiş hali ve kesilmiş et yığını halindeki fotoğraflarının birlikte basıldığına dikkat çekildi. Hürriyet’in, çalışanlara 700 kilo et dağıtıldığını yazdığından da bahsedilen haberde, THY’nin henüz geçen hafta Lufthansa liderliğindeki Star Alliance birliğine kabul edildiği hatırlatıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!