Sütlaç nasıl yapılır? | Sütlaç tarifi

Güncelleme Tarihi:

Sütlaç nasıl yapılır | Sütlaç tarifi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 11:50

Sütlaç, Türk mutfağında yer alan birçok sütlü tatlı içinde en yaygın yapılan ve tanınan bir tatlıdır. Başlıca malzemeleri pirinç, süt ve şekerdir. Peki, büyük- küçük herkesin sevdiği bu tatlı nasıl yapılır? İlk kez deneyecekler Sütlaç tarifi detayda!

Haberin Devamı

Geleneksel lezzet Sütlaç, sütlü tatlıların en çok bilinen ve tüketilen lezzetlerinden biri. Kışın sıcak, yazın ise soğuk olarak tüketilen Sütlaç, bu özelliğiyle de zamansız tatlılardan biri. Toz şeker ilavesi damak tadına göre değişen Sütlaç’ı yaz günlerinde dondurmayla tüketebilir, tarçın ilavesiyle ise lezzetini katlayabilirsiniz. Pirincin en güzel ve tatlı hali Sütlaç’ın püf noktası tarifini sizler için derledik!

1 lt süt, 2 çay bardağı pirinç, 1 litre su, 3 yemek kaşığı pirinç unu, 1,5 -2 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt
Süslemek için; Tarçın, fındık veya antep fıstığı parçaları

Sütlaç Tarifi Yapılışı

Yıkadığınız pirinçleri 1 litre su ile birlikte haşlamak üzere ateşe koyun. Pirinçler uzayıp suyu çekene kadar kaynatın, soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin. Süt, su ve pirinç karışımı ocakta kaynarken bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı soğuk süt ile pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın. Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. Pirinç ununu tencereye ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın. Hazır kıvama gelen sütlacınızı kaseler paylaştıştırın. Soğuyunca sütlaçların üzerlerini tarçın, fıstık, fındık gibi damak tadınıza uygun lezzetlerle süsleyin.

 

BAKMADAN GEÇME!