Susurluk'un kayıp çantası bulunamadı

Güncelleme Tarihi:

Susurlukun kayıp çantası bulunamadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Vampir çetesi sanığı Hüseyin Sakınmaz'ın ‘‘Susurluk çantasını gömdüm’’ dediği Finike'deki yerden çanta çıkmadı.

Adana ve Gaziantep'te, hemofili (kan hastalığı) hastalarının sağlık karnelerini kullanarak vurgun yapan ‘Vampir Çetesi’ soruşturmasında ortaya çıkan Susurluk bağlantısı araştırılıyor. Tutuklanan 4 kişiden Hüseyin Sakınmaz'ın, Susurluk kazasında kaybolduğu belirtilen Çatlı’nın çantasını ‘gömdüm’ dediği Antalya'daki portakal bahçesi dün kazıldı, ancak çanta bulunamadı.

1 KATRİLYONLUK REÇETE

Bu arada 1 katrilyon lirayı bulacağı tahmin edilen sahte reçete vurgununun, Adana ve Gaziantep’teki bölümüyle ilgili yakalanan Mahmut Aydoğdu (35) ve Mustafa Kadailka (46), Aydın Cömert (25) tutuklandı. Hüseyin Sakınmaz'ın (31) ise SSK, Bağ- Kur ve Emekli Sandığı'nı milyarlarca lira dolandıran çetede kilit görev aldığı ortaya çıktı.

SUSURLUK BAĞLANTISI

Kahramanmaraş Pazarcık İlçesi nüfusuna kayıtlı Sakınmaz, poliste ve savcılıktaki ifadesinde, Susurluk kazasından sonra kaybolduğu söyleyen evrak dolu bond çantanın kendisine ulaştığını ileri sürdü.

BAKAN: DAHA ÇOK ŞEY VAR

Sağlık Bakanı Osman Durmuş ise Ankara'da bir toplantıda, kendisine hemofili hastalarının ilaçları ile ilgili yolsuzluğun anımsatılması üzerine ‘‘Bu yeni bir şey değil. Önceki Sağlık Şurası'nda bu görüşüldü. Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü gerekli tedbirleri almıştı. Daha çok şeyler var’’ dedi.

Sorgulama DSİ Sosyal Tesisi'nde

Hüseyin Sakınmaz, Finike Cumhuriyet Savcısı Cengiz Bal tarafından sorguya alındı. Sakınmaz'ın sorgusunun adliye yerine, DSİ Sosyal Tesisleri'nde yapılması dikkati çekti.

Sorgusu sırasında, Ömer Güzelyol adlı bir arkadaşıyla da yüzleştirilen Sakınmaz, çantayı gömdüğünü söylediği Finike Turunçova'ya götürüldü. 23 dönümlük portakal bahçesindeki evin etrafının kazılması kararlaştırıldı.

Yaklaşık 5 saat süren kazı sırasında, Hüseyin Sakınmaz'ın gömdüğünü ileri sürdüğü çantaya raslanmadı. Sakınmaz'ın babasının kiracı olarak oturduğu evin bulunduğu Ali Koç'a ait portakal bahçesinde aramaya son verildi. Sakınmaz, Finike'den önce sorgulanmak üzere Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne, oradan da Gaziantep'e götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!