Sus anne bizi de alırlar

Güncelleme Tarihi:

Sus anne bizi de alırlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2013 00:00

MHP Milletvekili Lütfü Türkkan, Gezi eylemleri sırasında bayrak satarken gözaltına alınıp tutuklanan Ali Sarıçiçek’in çocuklarının ‘bayrak travması’ yaşadıklarını söyledi. Önceki gün eşi ve kızıyla birlikte Sarıçiçek’lerin İstanbul Kuştepe’deki evini ziyaret eden Türkkan ailenin banyosuz, tek odalı bir yerde yaşadığını anlattı.

Haberin Devamı

KORKUDAN BAYRAKLARI SAKLAMIŞ

“Babanın tutuklanması çocukları oldukça etkilemiş. 5 çocuğu olan Merhamet Hanım, eşinin durumunu öğrenmek için 6 aylık ikizleri Hasan ve Hüseyin’i, 13 yaşındaki Merdan’a bırakarak mahkemeye gitmiş. Merhamet Hanım eve dönmüş ve bayraklar ortada yokmuş. Merdan, bayrakları divanın altına saklamış, üstüne de eşyaları koymuş. Merhamet Hanım’a da ‘Sus anne duymasınlar. Bizi de içeri alırlar sonra’ demiş. 17 yaşındaki en büyük çocuk Selami de eylem günü TOMA’nın suyunu yemiş, korkudan o da bayrak satmaya çıkamıyor.

BAYRAKÇILARIN MAHALLESİ

Anne Merhamet Hanım yaşadıkları yerde Romanların, Türklerin, Kürtlerin olduğunu ifade ederek, ‘Biz birarada yaşamayı seviyoruz. Bu mahalle hep bayrakçılık yapar. Her çocuk hep ‘Bayrakçı olacağız’ der. Eşim 30 senedir bayrakçılık yapıyor, kardeşim de kayınbiraderim de bayrakçı’ diyor. Evde eşya hiç yok gibi. Fukaralık diz boyu. 300 lira kira veriyorlar. Bodrumda tek bir odada yaşıyorlar. Banyosu da yok. Tuvalette yıkanıyorlar.

Haberin Devamı

ZEKÂT VE FİTRELER HESABA

Bugün (dün) bir hesap açtıracağım, avukata göndereceğim. Zekât ve fitrelerini vermek isteyenler bu hesaba destek yapabilirler. Ali Bey’in avukatı Tülay Hanım’la telefonda görüştüm. Dosyada suç delili olarak sadece Türk bayrakları var. Aile ne Gezi’nin farkında ne de başka bir şeyin. Bir bodrumda doyurmak zorunda oldukları 5 evlatlarının derdinde.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!