Suriyeli işadamları Şanlıurfa'da

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli işadamları Şanlıurfada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2010 20:29

Şanlıurfa'yı ziyaret eden bir grup Suriyeli işadamı, Şanlıurfalı iş adamlarıyla biraraya geldi.

Bugün kente gelen Suriye'nin Rakka vilayeti ticaret ve sanayi odası üyelerinden oluşan 37 kişilik işadamı grubu, kentteki temaslarının ardından Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ŞUTSO) Türk iş adamlarıyla buluştu.
Her iki ülke arasında ticaret ilişkilerinin görüşüldüğü toplantıda, hayvancılık, tarım ve mobilya gibi birçok sektör konusunda katılımcılara slayt sunumu eşliğinde bilgi verildi.
ŞUTSO Başkan Vekili Osman Baysal, Rakka ve Şanlıurfa ticaret odaları işbirliğinde söz konusu ziyaretin gerçekleştiğini belirterek, bir dizi görüşmelerin sınırların kaldırılmasından bu yana devam ettiğini söyledi.
Baysal, Türkiye-Suriye arasındaki ilişkilerin artık karşılıklı ticarete dönüştürülmesi amacıyla toplantının düzenlendiğini ifade ederek, bundan sonra ticaretin iki ülke arasında daha yoğun gerçekleşmesinin hedeflendiğini dile getirdi.
Rakka Ticaret Odası Başkanı Ahmed İbrahim El Ahmed ise Suriye-Türkiye arasındaki kardeşliğin her geçen gün pekiştiğini belirterek, şunları kaydetti:
“Türkiye ile Suriye arasında son dönemde olumlu gelişmeler yaşanıyor. Geçmişten gelen akrabalık bağlarıyla bu ilişkileri daha iyi bir seviyeye gelmesini istiyoruz. Dostluğumuzu pekiştirmek amacıyla Türk işadamlarıyla birçok ticari anlaşma yapmak istiyoruz. İki ülke ilişkilerinde iyi mesafe alındı. Bizler de bu mesafeye ticari bir boyut kazandırarak destek vermek istiyoruz.”
Heyetin söz konusu görüşmelerin ardından Şanlıurfalı bazı işadamlarıyla ticaret yapma konusunda anlaşma sağlandığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!