Suriye'deki saldırılarda ölenlerin cenazelerinde Esad sloganları

Güncelleme Tarihi:

Suriyedeki saldırılarda ölenlerin cenazelerinde Esad sloganları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2011 13:55

Suriye’de dün düzenlenen ikiz saldırılarda hayatını kaybedenler için düzenlenen cenaze töreni Esad yanlılarının gövde gösterisine dönüştü. İkiz saldırıları Müslüman Kardeşler’in üstlendiği iddiası ise örgütün sözcüsü tarafından yalanlandı. Sözcü saldırıyla ilgili açıklamanın yapıldığı sitenin sahte olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Saldırılarda hayatını kaybedenlerin cenazesine katılan Esad yanlısı yüzlerce kişi, “Amerika’ya ölüm” sloganları attı.

 

CENAZEYE ESAD YANLILARI DAMGA VURDU / FOTO GALERİ

 

İntikam yemini eden göstericilerin hedefinde, Katar Dışişleri Bakanı Şeyn Hamad bin Casim el Tani vardı.. Bir dönem Suriye’nin müttefiki olan Katar, son dönemde Şam’a yönelik eleştirilerini artırdı.

 

Ellerinde Esad posterleri ve Suriye bayraklarıyla göstericiler, “Kelleni istiyoruz Hamad”, “Beşar, senin için canımızı, kanımızı veririz”, “Bir Allah, bir Suriye, bir Beşar” sloganları eşliğinde yürüdü.

 

TELEVİZYONDAN CANLI YAYINLANDI

Suriye bayraklarına sarılarak Emevi Camii'nin avlusuna dizilen tabutların birçoğunun üzerine "Kimliği bilinmiyor" yazıldı.

 

Cenazeye hem Müslüman hem de Hıristiyan din adamları katıldı. Cenaze namazını, üst düzey Sünni din adamı Said el Buti kıldırdı.

  

Cenaze töreni Suriye devlet televizyonundan da canlı yayınlandı.

 

MÜSLÜMAN KARDEŞLER BİLMECESİ

Buti, saldırıların arkasında “insanlık ve din düşmanları”nın olduğunu söyledi ve muhalif Suriye Ulusal Konseyi’ni suçladı. Ancak saldırıların failinin kim olduğu konusundaki soru işaretleri geçerliliğini koruyor.

 

AFP haber ajansı, öğlen saatlerinde, Müslüman Kardeşler’e ait görünen bir internet sitesinde, “Muzaffer Sünni tugaylarımızdan biri, Emevilerin başkenti Şam’in kalbinde, Kfar Susa’da bulunan devlet güvenlik binasını hedef aldı. En parlak adamlarımızdan dördünün gerçekleştirdiği saldırılarda, Esad’ın çetelerinden çok sayıda kişi öldü ve yaralandı” şeklinde bir açıklama olduğunu bildirdi.

 

ŞAM'DA ÇİFTE PATLAMA / FOTO GALERİ

 

Ancak AFP daha sonra haberin iptalini geçti. İptal gerekçesinde, Müslüman Kardeşler’in sözcüsünün açıklamasına dayandırılarak, örgütün gerçek internet sitesinin “Esad rejimi” tarafından klonlandığı ifade edildi.

 

Haberin Devamı

HERKES BİRBİRİNİ SUÇLUYOR

 

Suriye resmi kaynaklarından dün yapılan açıklamalarda, 44 kişinin öldüğü, 166 kişinin de yaralandığı saldırıların El Kaide’nin işi olduğu bildirilmişti.

  

Suriye Ulusal Konseyi ise saldırıları Esad rejiminin adamlarının gerçekleştirdiğini iddia etmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!