Suriye'de böyle vahşet görülmedi

Güncelleme Tarihi:

Suriyede böyle vahşet görülmedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2012 10:45

Suriye iç savaşının ne denli karmaşık ve dramatik hal almaya başladığına dair bir haber, harabeye dönen Halep şehrinden geldi. Halep’te manifatura dükkanı işleten Arap işadamı Muhammed O., dört yıl önce evlendiği ismi açıklanmayan Rus eşini Devlet Başkanı Beşar Esad’ı desteklediği için evinde kurşuna dizdi.

Haberin Devamı

Russia-24 televizyon kanalının aktardığına göre aile düzeyindeki iç savaş birkaç gün önce yaşandı. Habere göre Rus eşi “Esad haklı. İyi yapıyor” deyince Muhammed O.’nun tepesi attı. Muhalif isyancılarla birlikte savaştığı için evinde çok sayıda silah bulunduran Muhammed O. Rus eşini üç kurşun sıkarak öldürdü.

Ardından sokağa çıkan Muhammed O., silah sesleri duyan komşularına sakin bir ses tonuyla eşini öldürdüğünü itiraf etti.

Muhammed O., “Suriye’de oluk oluk kan akarken eşim Esad’ı savunmaya kalkınca dayanamadım. Tabancanın tetiğine nasıl bastığımı hatırlamıyorum. Onu öldürdüm” dedi.

Kanalın haberinde Halep’te şu anda asayişi sağlayan bir emniyet gücü bulunmaması nedeniyle Muhammed O.’nın hâlâ serbestçe dolaştığı belirtildi. İsyancıların kontrolü altındaki mahallede kimsenin Esad yanlısı Rus kadının öldürülmesini suç saymadığı da ifade edildi.

Haberin Devamı

Not: Kapak ve spotta kullanılan fotoğraf arşiv görüntüsüdür.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!