Suriye'de bir Türk daha öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Suriyede bir Türk daha öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 00:00

Suriye'nin Halep kentinde devam eden çatışmalarda bir Türk vatandaşının daha öldürüldüğü iddia edildi. Kentteki çatışmalarda ölenler arasında ünlü Çeçen komutan Ruslan Gelayev'in oğlu da bulunuyor.

Haberin Devamı

Halep'in El Cedide bölgesindeki çatışmada Türk vatandaşı Fahrettin Konuralp Memeoğlu'nun Suriye ordusu tarafından öldürüldüğü bildirildi. Suriye kaynakları, Memeoğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 kişinin silahlı çatışmada ölü olarak ele geçirildiğini belirtti.

İdlib'e bağlı Ceşiro'da da Suriye ordusunun iki silahlı militanı öldürdüğü bildirildi. Çatışmada ölü geçirilen militanlardan Sami Aslan'ın Türk olabileceği belirtiliyor.

ÇEÇEN KOMUTANIN OĞLU DA ÖLDÜ
Çeçen haber siteleri, 2004 yılında öldürülen Ruslan Gelayev'in oğlu Rüştem Gelayev'in de Halep'te öldürüldüğünü bildirdi.

Halep'ta daha önce Metin Ekinci, Baki Yiğit ve Osman Karahan adlı Türk kökenli El Kaide üyeleri Suriye ordusu tarafından öldürülmüştü.

El Arabiya televizyonu silahlı muhaliflerin İdlib'deki mevzilerinin düştüğünü duyururken, Suriye devlet televizyonu da Halep havalimanına giden yolun güvenliğinin sağlandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!