Suriye sınırında devriye uçuşları arttı

Güncelleme Tarihi:

Suriye sınırında devriye uçuşları arttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2012 16:17

SURİYE'de yaşanan olaylar nedeniyle alarma geçirilen Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan kalkan 4 savaş uçağı, Suriye sınırında keşif uçuşu yaptı.

Haberin Devamı

Suriye'de yaşanan gelişmelerin yakından takip edildiği 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı, Türkiye sınırı boyunca yapılan devriye uçuşlarının sayısını artırdı. Diyarbakır'da bulunan 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan mühimmat yüklü olarak kalkan 4 F-16 savaş uçağı Türkiye-Suriye sınır hattında keşif ve devriye uçuşu yaptı.

DEVRİYE UÇUŞLARI ARTTI / FOTO GALERİ

Sınırın Türkiye tarafında ve hava sahası ihlali gerçekleştirilmeden yapılan devriye uçuşuna 181 ve 182'nci filoya bağlı uçaklar birlikte katıldı. Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı Harekat Merkezi'nin talimatıyla devriye uçuşu için kalkan uçaklara, Suriye hava araçlarının olası sınır ihlaline karşı 'vur' emri verildi. Suriye sınırında yaklaşık 1 saat devriye uçuşu yapan Türk savaş jetlerinin daha sonra emniyetli bir şekilde üslerine döndükleri belirtildi.

Haberin Devamı

DAVUTOĞLU : GERİLİM DÜŞECEKSE HALKINA YÖNELİK SALDIRILARI DURDURMALIDIR

Suriye tarafından Patroit füzeleri ile ilgili yapılan açıklamaya değinen Davutoğlu, "Bölgede gerilimi tırmandıran temel unsur kendi halkına hiçbir savaş kuralını dahil göz önüne almadan saldıran Suriye rejimidir. Dünyada savaş kurallarını böylesine çiğneyen bir rejim çok az görülmüştür. Sivil halka yönelik sürdürülen hava ve kara operasyonları, bütün bunlar gerilimi tırmandıran unsurlardır. Türkiye yanı başında böylesine tırmanmış bir durum varken kendi tedbirini almak durumundadır. Bu tedbir savunma amaçlıdır. Türkiye'nin güvenliğine dönük bir risk varsa bunun hem Türkiye'nin ulusal kapasitesiyle hem de NATO'nun Türkiye'ye olan yükümlülükleri çerçevesinde ve NATO bağlamında yaptığı istişareler neticesinde her türlü adımı atar. Gerilim düşecekse halkına yönelik saldırıları durdurmaladır" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!