Suriye-Irak niyetine rüya

Güncelleme Tarihi:

Suriye-Irak niyetine rüya
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2009 00:00

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ve diplomasi muhabirleriyle bir araya geldi.

Davutoğlu, sohbet sırasında BM Genel Kurulu için New York’ta bulunduğu dönemde gördüğü bir rüyayı da basın mensuplarıyla paylaştı. “Benim üç kızım, bir oğlum var. Ama kızların yeri ayrı. Kız çocuklarına şiddet uygulamak olmaz. Türkiye’nin de insan hakları konusunda tutumu değişti ve gelişti. Bakın size bir rüyamı anlatayım” diyen Davutoğlu şunları anlattı:

“Kız çocuklarına karşı uygulanan şiddetle ilgili bir toplantıya katılacak, sonrasında da Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ve Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’le görüşecektim. O günden bir gün önce bir rüya gördüm. Rüyamda Zebari’nin ve Muallim’in kızları vardı. Muallim ve Zebari’ye rüyamda ‘Benim de kızlarım var, verin bana ben hepsini arkadaş yapayım, böylece sizin de sorunlarınız çözülsün’ dedim.”

Sarkisyan gelmese süreç devam eder

Ekim ayının barış diplomasisi ayı olacağını söyleyen Davutoğlu, Ermenistan’la 10 Ekim’de Zürih’te imzalanması beklenen protokol hakkında şöyle dedi: “Protokoller 14 Ekim’de Bursa’da oynanacak Türkiye-Ermenistan maçından önce imzalanacak. İmzadan sonra Sarkisyan’ın
Türkiye’ye gelmesinin önem taşıdığını düşünüyoruz. Gelmese de süreç devam edecek. Ermenistan’la aramızdaki protokol bir bütündür. Ve sınırın açılmasını da sürece bırakmak lazım.” Davutoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Gül’le beraber 3 Ekim’de Nahçıvan’a giderek Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Mammadyarov’la görüşecekleri belirtildi.

Zorluklar çözülecek

RÜYA tabirleri sözlüklerine göre, Davutoğlu’nun rüyası şöyle yorumlanıyor: “Rüyada kız çocuğu gören kimse, bolluk ve şerefe erer, zorlukların, çözümlenemez sanılan işlerin üstesinden gelir. Kız güzel ise iyi ve neşeli günlerin yaklaştığı habercisidir. Birbiriyle küs olan insanları barıştırmak da hayırlı iş ve teşebbüslere delalet eder.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!