Suriye için Türkiye’yi feda etmez

Güncelleme Tarihi:

Suriye için Türkiye’yi feda etmez
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2012 00:00

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 15 Ekim’de Ankara’ya gerçekleştireceği ziyaret sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapacakları Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısından büyük bir sansasyonun çıkabileceği Rusya’daki siyasi yazarlar tarafından dile getirilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Türkiye’yi eleştiren yazılarıyla tanınan Stanislav Tarasov bile Putin’in Ankara ziyaretinden büyük bir sürpriz çıkabileceğini kaleme alarak, “Avrupa ülkeleri Türkiye’ye ihtiyacı olmadıklarını düşünmeye devam ede dursun, Rusya’nın Türkiye’ye ihtiyaç duyduğundan Moskova’nın hiçbir şüphesi yok. Putin’in Ankara ziyaretinden dünyayı şaşırtacak büyük bir sansasyon ortaya çıkabilir” dedi. Rus Regnum haber ajansında yayınlanan Tarasov’un makalesi özetle şöyle: “Putin Türkiye’ye ne zaman ayak bastıysa ziyareti dünya çapında tartışma konusu olmuştur. Putin’in çalışma ziyaretine haftalar kala parti kongresinde Tayyip Erdoğan tekrar lider seçildi. 2014 seçimlerinde de büyük olasılıkla Türkiye’nin Cumhurbaşkanı seçilecek Erdoğan aynı zamanda Putin Rusya’sıyla dostane ilişki dönemini başlatan liderdir. Yani Putin daha uzun yıllar Erdoğan Türkiye’siyle işi olacağını bilerek gidiyor.

Haberin Devamı

Stratejik ortaklık mı?

Putin ile Erdoğan arasında Suriye krizi konusunda derin görüş ayrılıkları da var. Ancak Suriye krizi yüzünden Moskova’nın Türkiye ile ilişkilerini feda etme niyetinde olmadığı ortada. İki ülkenin birbirinden tamamen zıt görünen Suriye krizine bakış açısı ise bir anda ortak görüş biçimini alabilir. Hele Putin, Ankara temasları sırasında Türkiye yönetimine Ortadoğu bölgesinde ciddi bir çıkar ve stratejik ortaklık teklif ederse Türkiye rahatlıkla ‘Evet’ diyebilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!