Suriye’de Türklerle el ele çalışıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Suriye’de Türklerle el ele çalışıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2012 00:00

ABD’de gelecek ayki seçimlerde Başkan Barack Obama ile birlikte ikinci kez seçilmek için yarışacak olan yardımcısı Joe Biden (69) ile Cumhuriyetçi rakibi Paul Ryan (42), önceki akşamki ilk ve tek televizyon tartışmasında kozlarını paylaştı.

Haberin Devamı

90 dakika süren tartışma, Biden ile Ryan’ın dış ve iç politika konularında birbirlerine “keskin” sözlerle karşılık verdikleri bir “düelloya” dönüştü. Ancak bu kez 82 kez rakibinin sözünü kesen Biden, agresif tarzıyla üstünlük sağlayıp Obama’nın Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney karşısında yaşadığı yenilginin öcünü almaya çalıştı.

Cumhuriyetçi medya, Biden’ın sık sık gülmesini, Ryan konuşurken defalarca alaycı hareketler yapmasını, hatta kahkahalar atmasını saygısızlık olarak niteledi. Liberal medyaya göreyse Obama’nın aksine “bolca kafein almış gibi enerjik” görünen Biden, Demokrat tabanı harekete geçirme amacına ulaştı.
Tartışmada Suriye önemli yer tutarken, Biden Türkiye’ye iki, Ryan ise bir kez atıfta bulundu. Biden, Libya’ya NATO aracılığıyla müdahaleden yana olan Obama’nın Suriye konusunda neden aynı politikayı izlemediği sorusu üzerine “Suriye dünyanın en tehlikeli yerlerinden birinde. Bölgesel savaşlara yol açma potansiyeline sahip. (Suriye’de) Yardımı hak edenleri saptamak için Türkler, Ürdünlüler, Suudiler ve bölgedeki herkesle el ele çalışıyoruz, böylece Esad gittiğinde, onun yerini El Kaide destekli değil, meşru bir hükümet alacak. (Romney-Ryan) Sahaya Amerikan askerlerini, hava sahasına Amerikan uçaklarını konuşlandırmamazı mı istiyorlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!