Suriye’de olanlarla ilişkilendirilemez

Güncelleme Tarihi:

Suriye’de olanlarla ilişkilendirilemez
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2013 01:44

Azerbaycan’da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan’da Türk pilotların kaçırılması ve Mısır’daki olayları değerlendirdi.

Haberin Devamı

Davutoğlu, Beyrut Havalimanı’ndan Beyrut’a giden, bu ülkedeki güvenlik güçlerinin kontrolünde olan bir yolda, böyle bir terör faaliyetinin gerçekleşmiş olmasının Lübnan’daki güvenlik şartlarını da ortaya koyduğunu belirterek şöyle konuştu:

Lübnan’ı uyardı: “Bunun (kaçırılma eylemi) Suriye’deki olaylarla ilişkilendirilmesi kabul edilemez. Suriye’deki hiçbir olaydan Türkiye mesul tutulamaz. Derhal pilotlarımızın serbest bırakılmasını bekliyoruz. Aksi takdirde Lübnan’ın herhangi bir şekilde güvenli bir ülke olmadığı kanaatinin dünyada yerleşmesi, Lübnan’a verilebilecek en büyük zarardır. Biz Lübnan’ı dost bir ülke olarak görüyoruz. Ama vatandaşlarımızın hukukunu koruma konusunda da kesin bir kararlılık içindeyiz.”
Pilotların geçen yıl Suriye’de kaçırılan ve hâlâ alıkonan 9 Lübnanlı hacıya karşılık kaçırıldığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Mısır’ı kınadı: “Haftalardır, son derece barışçıl yöntemlerle yeniden ihdası konusunda göstericiler gösterilerini sürdürdü. Neredeyse bu göstericileri imha mahiyeti taşıyacak şekilde, toplu bir katliama yol açacak şekilde bir müdahalede bulunulması hiçbir şekilde, hiçbir standartta kabul edilemez.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!