Sur'dan acı haber: 4 şehit

Güncelleme Tarihi:

Surdan acı haber: 4 şehit
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 21:06

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün bombalı tuzakları kaldırmayı sürdüren güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada PKK’lıların keskin nişancı tüfeği Kanas’la açtığı ateşte 2 asker ile roketatarlı saldırıda 6 asker olmak üzere 8 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çatışma bölgesinden alınarak Diyarbakır Asker Hastanesi’nde kaldırıldı. Durumu ağır olan Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan ve Uzman Çavuş Osman Ateş doktorların tüm çabalarına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer yaralı askerlerin tedavileri ise sürüyor. Teröristler, operasyona katılan Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen’i de keskin nişancı tüfeği Kanas’la ağır yaraladı. Bilgen, Diyarbakır Asker Hastanesi’ndeki tüm çabalara rağmen şehit oldu.

Haberin Devamı

Kayseri 1’inci Komando Tugayı’ndan geçici görevle Diyarbakır’a giden Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa’nın Mersin’de, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan’ın İzmir’de ve Uzman Çavuş Osman Ateş’in Tokat’ta oturan ailelerine oğullarının şehit düştüğü haberi verildi.

Haberin Devamı

Yüzbaşı Çiğa’nın evli olduğu ve 2 ay önce Ahsen adını verdiği bir kızının dünyaya geldiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda 11, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ise 9 PKK’lı teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Surdan acı haber: 4 şehit

MERSİN... 2 AY ÖNCE BABA OLMUŞTU 

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 33 yaşındaki Piyade Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa’nın Mersin’deki baba evine ateş düştü.

Şehidin 2 ay önce Ahsen adında bir kızının dünyaya geldiği belirtildi. Şehit yüzbaşının merkez Mezitli İlçesi’nin Viranşehir Mahallesi’nde yaşayan babası Yaşar ve annesi Ayla Çiğa’ya acı haberi vermeye giden Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer ve beraberindeki askeri yetkililer, aileyi evde bulamadı. Dışarıda olduğu belirlenen aile bir gerekçeyle eve çağırıldı.

Haberin Devamı

Surdan acı haber: 4 şehit

 Ailenin, eve geldiğinde oğullarının şehit olduğunu anlamaması için askeri araçlar, ambulans ve askeri yetkililer sitenin önünden uzaklaştırıldı. Yaklaşık 1 saat sonra eve gelen 2 çocuklu anne- babaya acı haberin verilmesiyle birlikte sağlık ekipleri de eve girdi. Asker ve polisler 7’nci kattaki şehit evinin balkonuna Türk bayrağı asarken, şehit haberini alan bazı komşular da balkonlarını bayraklarla donattı. Ayrıca sitenin girişinde inzibatlar nöbet tuttu.

Nadiye Çiğa ile evli olan ve 2 ay önce de Ahsen adını verdikleri kız çocukları dünyaya gelen Yiğitcan Çiğa’nın Kayseri 1’inci Komando Tugayı’nda görev yaparken geçici görevle Diyarbakır’a gönderildiği öğrenildi. Çiğa, perşembe günü ikindi namazının ardından düzenlenecek törenle Mersin Şehir Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verilecek.

Haberin Devamı

ŞEHİT ASKERİN SOSYAL PAYLAŞIM HESABINDA AĞLATAN DETAY

Diyarbakır’ın Sur İlçesinde PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa’nın sosyal medya hesabında eşine armağan ettiği şarkı ve altına yazdığı yorumlar okuyanları ağlattı.

3 Ocak’ta sosyal paylaşım sitesinde, eşi Nadiye Kaya Çiğa’nın sayfasında 'Benim gözüm sende’ adlı parçayı paylaşan şehit asker, videoya 'hanımefendi size gelsin’ notunu ekledi. Nadiye Kaya Çiğa ise videoya ’Aşkım benim. Ama niye Nuh-u nebi zamanından kalma şarkı?’ yorumunu yazdı. Yiğit Can Çiğa ise yoruma, "Şarkı Nuh’u Nebi ama hissiyat güncel. Aklıma geldi, yazayım dedim’ diye cevap verdi. Genç çiftin, 2 ay önce Ahsen ismini verdikleri bir bebekleri dünyaya gelmişti. 

Haberin Devamı

Surdan acı haber: 4 şehit

ŞEHİT ATEŞİ KAYSERİ'YE ATEŞ DÜŞTÜ

Kayseri 1’inci Komando Tugayında görevli şehit astsubay üstçavuş Özgür Erdoğan’ın şehadet haberi Kayseri’nin Talas ilçesi Mevlana mahallesinde oturan eşi Öznur’a iletildi. Genç kadın, fenalık geçirirken, Özgür- Öznur çiftinin 6 yıllık evli olduğu ve 5 yaşında kızları Eylül Ada’nın bulunduğu belirlendi.

Şehidin ailesinin aslen Sivas’ın Divriği ilçesinden olduğu ancak, baba ocağının İzmir’de olduğu ifade edildi. Erdoğan’ın şehit olduğu haberi, İzmir’de oturan ailesini yasa boğdu. Baba Sait Erdoğan, oğlunun telefonlarına ulaşamayınca yardım istemek için gittiği Çiğli İlçe Jandarma Komutanlığı’nda acı haberi aldı. Evine askeri heyetle gelen Sait Erdoğan, "Oğlum, o kurşunlar bana geleydi" diyerek gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

'O KURŞUNLAR BANA GELEYDİ’ 

Askeri araçtan "Yavrum, Oğlum, o kurşunlar bana geleydi. İki ay sonra izne geleceğini söylüyordun" ağıtları yakıp, gözyaşı dökerek inen Sait Erdoğan, evine girip oğullarının şehit olduğu haberini eşi Mübeccel Erdoğan’a verdi. Askeri heyetle gelen sağlık görevlileri, 5 çocuklarından 2’ncisi olan Sait’in acısını yaşayan anne ve babaya müdahalede bulundu. Acı haber sonrasında ailenin yakınları ve komşuları eve akın etti.

MEMLEKETİ SİVAS’IN DİVRİĞİ İLÇESİ’NDE DE YAS 

Kayseri 1’inci Komando Tugayı’ndan geçici görevle Diyarbakır’a gittiği öğrenilen Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan’ın, Sivas’ın Divriği İlçesi’ne bağlı Bahçeli Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Öznur Erdoğan ile evli olan şehidin Divriği’deki yakınları da acı haberle gözyaşına boğuldu.

Surdan acı haber: 4 şehit

TOKAT'A ACI HABER 

27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş'in  Tokat'taki ailesine şehadet haberi verildi. Oğullarının şehit olduğu haberi, annesi Resmiye ve babası Mustafa  Ateş'e, Pazar ilçesine bağlı Çiftlik köydeki evlerine giden Mersin Garnizon  Komutanlığı yetkilileri tarafından verildi. Acı haber üzerine şehidin evine Türk  bayrağı asıldı. Tokat Valisi Cevdet Can ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan  şehidin ailesine başsağlığı dileklerini iletti. Şehidin halası Zeynep Aslan da  acı haber üzerine ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Şehidin 3 kardeşi olduğu  belirtildi. 

YENİ AHIR YAPTIRIYORDU

Şehit Osman Ateş'in, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan babasının hayvanları için köydeki evlerinin bahçesine yeni  bir ahır yaptırdığı öğrenildi. Tuğlalarla örülen ahırının henüz tamamlanmadığı da  görüldü.

Surdan acı haber: 4 şehit

4 ÇOCUK BABASI ŞEHİT ÖZEL HAREKAT POLİSİ ZEKERİYA BİLGEN BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 4 çocuk babası Özel Harekat Polisi Zekeriya Bilgen'in Balıkesir’in Susurluk ilçesindeki baba ocağında yas hakim.

Şehit Özel Harekat Polisi Zekeriya Bilgen'in (43) şehadet haberi Balıkesir’in Susurluk ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Oğullarının şehit olduğu haberi, babası Yusuf ve annesi Kadriye Bilgen'e verildi. İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Vedat Kılıç aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Şehidin baba evine Türk bayrağı asılırken, şehidin eşi Meral Bilgen ile çocukları Yunus Emre, Enes, Esra ve Esma'nın da Diyarbakır'da olduğu öğrenildi. Yakınları baba ocağına akın ederken, şehidin cenazesinin perşembe günü Balıkesir'in Susurluk ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!