Süper Savcı Gök de kitap yazacak

Güncelleme Tarihi:

Süper Savcı Gök de kitap yazacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2010 10:38

SAMSUN'da görev yapan ve İzmir'de yaptığı operasyonlar nedeniyle ‘Süper savcı' olarak anılan 38 yaşındaki Murat Gök kitap yazacağını söyledi.

Haberin Devamı

İzmir'den geçen yılın Temmuz ayında Samsun'a atanan Savcı Murat Gök, istifa edip avukatlık yapacağı haberlerin asılsız olduğunu anlatırken, “Samsun'da yeni sayfa açtım. Görevimin başındayım. İstifa edip avukatlık yapma gibi bir niyetim yok. Özel ve iş hayatımda karşılaştığım olayları anlatan bir kitap yazmayı düşünüyorum” dedi.

İzmir'de özel yetkili savcı olarak yaklaşık 1.5 yıl görev yaptığı sırada çok sayıda operasyonlara imza atan, 4 CHP, 2 AK Parti'li belediyeyi yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle basan ve belediye başkanları, meclis üyeleri hakkında soruşturma açan ve ‘Süper Savcı' olarak anılan Murat Gök, geçen yılın Temmuz ayında Cumhuriyet savcısı olarak Samsun'a atandı. Burada Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir süre görev yaptıktan sonra cumhuriyet savcısı olarak çalışmaya başladı.

Samsun'a geldikten sonra gündemden düşmeyen Savcı Murat Gök, önce nişanlısı İzmir barosu avukatlarından P.M. ile evlenmeye çok az süre kala ayrıldı. Ardından Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir özel üniversitede öğretim görevlisi olarak görev yapan Ü.E.İ.'ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davadan geçen hafta 6 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Gök hakkındaki kararı ‘hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına' karar verip erteledi.

Samsun'a geldikten sonra ‘yeni bir sayfa' açtığını söyleyen Savcı Gök, “Bir bayanla yaklaşık 6 ay gönül ilişkim olmuş. Kendisine çektiğim duygusal içerikli mesajları saklamış. Bir kıskançlık ve birilerinin oyununun sonucunda beni şikayet etmiş. Bu da cinsel taciz kabul edilmiş ve ceza almışım. Biz karara itiraz edeceğiz. Samsun'a geldikten sonra yeni bir sayfa açtım. Asla pes etmedim. Görevimin başındayım” diye konuşarak hakkında çıkan “Savcılığı bırakıp İzmir’de avukatlık yapacak” haberlerinin de asılsız olduğunu belirtti.

İzmir'de yaptığı başarılı operasyonlar nedeniyle ‘Süper Savcı' diye anılan Murat Gök, o dönemlerde kendisini destekleyen kişilerin şimdi kendisini arkadan vurduklarını bildirirken, şöyle dedi:
“Samsun artık benim evim ve tutunduğum son kale. Kendimi burada güvende hissediyorum. Mücadeleden yılmadım ve asla pes etmeyeceğim. Hakkımda açılmış çok sayıda ceza ve tazminat davası var. Bu işlerde bedel ödemek esastır ve ben şu anda bu bedeli ödüyorum.”
Özel ve iş hayatında karşılaştığı olayların, zorlukların ve ilginç anların içinde yer alacağı bir kitap yazmayı düşündüğünü belirten Savcı Gök, kitabı ne zaman yazacağını henüz bilmediğini söyledi.

İzmir'de yaptığı bazı operasyonlar

* Barbaros Operasyonu: Kimsesiz çocukların barındığı Barbaros Çocuk Köyü’nde, küçük çocukların tecavüz ve tacize uğradıkları iddiası üzerine gerçekleştirilen operasyonda, içlerinde İzmir İl Sosyal Müdürü, Köyün müdürü, Sosyal Hizmetler uzmanınında bulunduğu 20’den fazla kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Barbaros Köyü’de kapatıldı.
* Parsel Operasyonu: Tapu Dairesine yerleştirilen gizli kameralar vasıtasıyla kurulan rüşvet çarkı göz önüne çıkarıldı.11 tapu memuru tutuklandı.
* Volta Operasyonu: Cezaevine uyuşturucu madde sokulduğu, mahkumlardan zorla para alındığı iddiasıyla başlatılan operasyon sonucunda gece yarısı yapılan bir operasyonla gözaltına alınan gardiyanlardan 6’sı tutuklandı.
* Örüncek Operasyonu: Terör örgütü bağlantılı bir çetenin Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki hazine arazilerini yasa dışı mahkeme kararı çıkararak el koydukları tespit edilerek yapılan operasyonda, bir hakim, bir savcı, iki avukat ve bir noterin aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı.
* Hortum Operasyonu: CHP’li olan Urla Belediyesi’nde ihalelere fesat karıştırdıkları ileri sürülen kişilere karşı yapılan operasyonda gözaltına alınan zanlılardan, ilçe belediye başkanı, yardımcısı ve işadamlarından oluşan 7 kişi tutuklandı.
* Arı Kovanı Operasyonu; AK Partili Buca Belediyesi’ne yapılan operasyonda, çete oluşturmak, rüşvet almak ve vermek, ihaleye fesat karıştırmak suçlarından 55 kişi gözaltına alındı. Aralarında belediye başkanı ve meclis üyeleri, encümen üyeleri, belediye çalışanlarının bulunduğu 21 kişi tutuklandı.
* Sarmaşık Operasyonu: CHP’li olan Güzelbahçe ve Değirmendere belediyelerindeki yolsuzluk iddiaları üzerine yapılan operasyonda, 121 kişi gözaltına alındı. İki belediye başkanı, meclis üyeleri, encümen üyelerinin içlerinde bulunduğu 42 kişi tutuklandı.
* Şafak Operasyonu; AK Partili Kaynaklar Belediyesi’ne yapılan operasyonda, rüşvet aldıkları, ihaleye fesat karıştırdıkları, hazine arazilerine yasa dışı yollarla el konulması gibi eylemlerden ötürü, izmir vali yardımcısı, Buca Kaymakamı, jandarma komutanı, belediye başkanı, meclis üyeleri, encümen üyeleri, valilik ve belediye çalışanlarından oluşan 54 kişi gözaltına alındı. 28 kişi nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
* Fare Kapanı Operasyonu: CHP'li Alaçatı belediyesine düzenlenen yolsuzluk operasyonu sonucu, belediye başkanı, meclis üyeleri, encümen üyeleri, vali yardımcısının da aralarında bulunduğu 61 kişi gözaltına alındı. 19 kişi tutuklandı. Yapılan incelemede yaklaşık 18 milyon dolar usülsüzlük belirlendi.
* Anafor Operasyonu: Ahmet Tekin Baykal, Abidin Bilgin ve Sami Hoştan liderliğindeki mafya örgütlenmesine yönelik özel harekat timleri, Skorsky helikopterlerle gerçekleştirilen 6 kademeli operasyonda, aralarında emniyet müdürü, emniyet amirleri, polis memurları, bazı belediye başkanları, vilayette görevli memurlar ve sanatçı İbrahim Tatlıses’inde bulunduğu 186 kişi gözaltına alındı.61 kişi tutuklandı. Örgütün yaptığı çok sayıda faili meçhul cinayetler aydınlatıldı.
* Okaliptüs Operasyonu: Özcan Deniz’in vurulması eylemi dahil, pek çok çok sayıda öldürme ve yaralama olayını gerçekleştiren çete çökertildi. Aralarında Çeçen Militan Yalçın Şahin’in de bulunduğu 18 kişi silahlar ve uyuşturucu maddelerle yakalanarak tutuklandı.
* Tırpan Operasyonu: CHP’li Çiğli Belediye başkanı ile üyesi olduğu partinin ilçe başkanının vurulması olayı ile ilgili olarak başlatılan operasyonlarda, belediye başkanı ve ilçe başkanının karşılıklı menfaat çatışması sonucunda karşılıklı olarak silahlı adamlar tutarak çete oluşturdukları ve birbirlerini vurdurdukları ortaya çıkarılarak 31 kişi tutuklandı.
* Yengeç Operasyonu: İzmir’de bulunan her iki özel yetkili ağır ceza mahkemesi başkanının da rüşvet karşılığı tutukluları tahliye ettikleri ve rüşvet vermeyenleri tahliye etmedikleri duyumları üzerine başlatılan iki aşamalı operasyonda, her iki ağır ceza mahkemesi başkanı, 21 avukat ve bürokratlarında bulunduğu 27 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Rüşvetin ispatlanabilmesi için 40’a yakın sivil polis avukat cübbesiyle adliyede görevlendirildi. Bazıları cezaevlerine sokuldu. Avukat bürolarına ve kullandıkları otomobillerine dinleme cihazları ve gizli kameralar yerleştirildi. Avukatlar vasıtasıyla menfaat temin ettikleri 20 civarındaki hakim ve savcı hakkında idari soruşturma başlatıldı.
* Pranga Operasyonu: Tarım İl müdürlüğü görevlilerinin ihraç ve ithal edilecek gıda ürünlerine uygun olmadıkları halde rüşvet alarak onay verdikleri iddiaları üzerine yapılan operasyonda, 10 kişi tutuklandı. Memurların rüşvet aldıkları tuvalete yerleştirilen gizli kameralarla tespit edildi.
* Çelik Yelek Operasyonu: İzmir ve çevresindeki bar ve pavyonları haraca bağlayarak iki kişiyi öldürdükleri tespit edilen çete çökertilerek, 14 kişi tutuklandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!