Güncelleme Tarihi:
Saldırı sonrası gözaltına alınanlar, sabah saatlerinde sağlık kontrolünün ardından savcılık sorguları için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.
Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Abdullah Yurtsever, dosya üzerinden 16 şüpheliyi de "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Tasarlayarak adam öldürmek" suçlarından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.
10 KİŞİ TUTUKLANDI
İstanbul Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği de, 16 kişiyi sorguladıktan sonra, zanlılardan 10’unun tutuklanmasına karar verdi.
10 şüpheliyi, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Tasarlayarak adam öldürmek" suçlarından tutuklayan 5. Sulh Ceza Hakimliği, diğer 6 şüpheliyi ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.
Serbest bırakılan 6 kişinin yurtdışına çıkışı yasaklandı.
HAKİMLİK: “ŞÜPHELİLERİN CANLI BOMBAYLA İRTİBATLARI HENÜZ TAMAMEN ORTAYA ÇIKARILAMADI”
Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin gözaltına alınan yabancı uyruklu 16 şüpheliden 10’u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kararda, tutuklanan şüphelilerin canlı bomba eylemini gerçekleştiren Nabıl Fadlı ile olan ilişkileri ve irtibatlarının henüz tamamen ortaya çıkarılamadığı belirtildi. Sultanahmet Meydanı’nda geçtiğimiz Salı günü canlı bomba saldırısıyla ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 16 şüpheli, yapılan sağlık kontrollerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilmişti. Soruşturmayı yürüten savcılık, 16 şüphelinin tamamını ifadelerini almadan, dosya üzerinden tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etmişti. Sabah saat 11.00’de adliyeye getirilen şüphelilerin sorgusu İstanbul Nöbetçi 5’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından saat 19.00 sıralarında tamamlandı.
“CANLI BOMBAYLA İRTİBATLARI HENÜZ TAMAMEN ORTAYA ÇIKARILAMADI”
Hakimlik, Ahmad D., Zaher A., Omran A., Ali A., Ehab H., Mohammed I., İbrahim İ., Mustafa S., Muhammed I.,ve Mohammed H.’nin “Silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “Tasarlayarak öldürmek” suçlarından ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verdi. Hakimlik kararında, şüphelilerin canlı bomba eylemini gerçekleştiren Nabıl Fadlı ile olan ilişkileri ve irtibatlarının henüz tamamen ortaya çıkarılamamış olduğunu kaydetti.
DELİLLERİN İNCELENMESİ DEVAM EDİYOR
Kararda, “Aramalarda ele geçirilen deliller üzerindeki inceleme ve çalışmaların tespitinin devam ediyor olması, şüphelilerin serbest kalmaları halinde kaçma şüphesinin bulunması, atılı suçlamaların ceza üst sınırı gerekçeleriyle şüphelilerin tutuklanmasına” denildi.
YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONULDU
Hakimlik, şüpheliler Feras D., İbrahim L., Luay T., Majed Al M., Mohammed Beraa T. ve Mulham A.’nın atılı suçu işlediklerine dair tutuklama talebini gerektirir ölçüde somut delil bulunmaması gerekçeleriyle serbest bırakılmalarına karar verdi. Şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyan hakimlik, ayda bir kez karakola giderek imza atmalarına hükmetti.