Şükür namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Şükür namazı kılınışı

Güncelleme Tarihi:

Şükür namazı nasıl kılınır, kaç rekattır Şükür namazı kılınışı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2022 14:29

Şükür namazı, bir dileğin gerçekleşmesi sonucu Allah için kılınan nafile namazdır. Bir istek gerçekleşince veya sıkıntıdan kurtulunca Allah'a teşekkür etmek için şükür namazı kılınır. Peki şükür namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? İşte konuyla ilgili detaylar...

Haberin Devamı

Şükür namazı bir nimete kavuşan ya da bir musibetten kurtulan Müslümanların kılmak istediği namazdır. Şükür namazı safhasında secdede iken tesbihatta bulunduktan sonra Allah’a hamd ve şükür edilip yine tekbir alarak ayağa kalkılır. İşte şükür namazının kılınışı...

ŞÜKÜR NAMAZI NASIL KILINIR?

Şükür namazına "Niyet ettim Allah rızası için Şükür namazı kılmaya" diye niyet edilir. Daha sonra "Allahu Ekber" diyerek tekbir alınır ve namaza başlanır. Sübhaneke okunur ve Euzü besmele çekildikten sonra Fatiha suresi okunur. Ardından da Kuran-ı Kerim'den kısa bir sure okunur.

Daha sonra rükû'ya gidilir ve secde yapılır. İkinci rekatta da aynı şekilde Fatiha suresi ve Kuran-ı Kerim'den kısa bir sure okunur. Rükû ve secdeden sonra oturarak Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ duaları okunur. "Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" diye sağa ve sola selam vererek namaz tamamlanır.

Haberin Devamı

ŞÜKÜR NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Şükür namazı iki rekat olarak kılınır. Namaz esnasında secde ederken Allah'a şükredilir ve bol bol dua edilir. Allah'ın verdiği nimetlere şükür için kılınan bu namazın ardından teşbih çekilir ve dua edilir.

 

 

BAKMADAN GEÇME!