Sudenaz kurtarılamadı

Güncelleme Tarihi:

Sudenaz kurtarılamadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2007 12:06

ERZURUM merkeze bağlı Uzunyayla Köyü'nde kuduz köpeğin saldırısı sonucu hastanede tedavi gören 3 yaşındaki Sudenaz Tanhaş gece kurtarılamadı.

Olay 22 Ekim tarihinde Uzunyayla Köyü'nde meydana geldi. Arkadaşları ile birlikte evlerinin önünde oyun oynamak için dışarı çıkan Sudenaz Tanhaş bir sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpek, Sudenaz Tanhaş'ın ağzını yırttı ve sol yanağında derin diş izleri bıraktıktan sonra kaçtı. Diğer çocukların dehşetle izlediği saldırı ardından kanlar içinde kalan Sudenaz, yakınları tarafından Erzurum Numune Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Tıbbi müdahale yapılan Sudenaz'a kuduz aşısı uygulanmaya başlandı. Durumu giderek ağırlaşan Sudenaz, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Çocuk İntaniye Servisi'nde yataklı tedavi uygulanmaya başlandı. Tedavi altında tutulan Sudenaz Tanhaş, önce felç geçirdi ardından 20 gün kadar önce bitkisel hayata girdi. Sürekli kilo kaybına uğrayan Sudenaz Tanhaş, bu dönemde 18 kilodan 9 kiloya düştü. Sudenaz dün gece kurtarılamadı.
Doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayan Sudenaz Tanhaş, hastane morguna kaldırıldı. Bu sabah yakınları tarafından hastaneden alınan Sudenaz Tanhaş köyünde sağlık görevlilerinin nezaretinde toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!