Suçlanan Burger King'den flaş karar

Güncelleme Tarihi:

Suçlanan Burger Kingden flaş karar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2014 17:04

Ortaya çıkarılan hijyen skandalından sonra ciddi imaj kaybı yaşayan Burger King, şeffaflık sağlamak adına dışarıdan denetim talep etti.

Haberin Devamı

Geçen ay ünlü gazeteci Günter Wallraff'ın ekibi tarafından ortaya çıkarılan hijyen skandalı nedeniyle zor durumda kalan Burger King, imaj kaybını onarmak amacıyla iç denetimlerin yanı sıra dışarıdan denetimlerin yapılması için çağrıda bulundu.

"GİZLEYECEK HİÇBİR ŞEYİMİZ YOK"

Burger King Almanya sorumlusu Andreas Bork müşterilerini tekrar kazanmak için çalışma başlattıklarını duyurdu. Süddeutsche Zeitung gazetesine demeç veren Bork, iç denetimin yanı sıra Almanya'nın Teknik Denetim Kurumu’nun (TÜV) devreye girmesi için çağrı yaptı. Almanya’da teknik muayene, kontroller ve yönetim sistem belgelendirilmesi için devlet tarafından yetkilendirilmiş 140 yılı aşkın bir geçmişe sahip bağımsız bir denetim ve kontrol kuruluşu olan TÜV, hijyen kontrolleri uygulayacak. Ayrıca şeffaflık sağlamak adına mutfaklarının müşterilere açılacağını belirten Bork, gizli saklılarının olmadığını duyurdu.

Haberin Devamı

ÜCRETLER DE İYİLEŞECEK

Burger King’deki hijyen ve kötü çalışma şartlarının bir televizyon programında ortaya çıkmasından sonra Almanya'da Burger King restoranları işleten holdingin müdürü Ergün Yıldız görevi bırakmak zorunda kalmıştı. O zamandan beri gelir ve imaj kaybı yaşayan Burger King, denetimlerin yanı sıra çalışma şartları ve ücretlerle ilgili iyileştirme de yapılacağını duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!