Suç duyurusu ve soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Suç duyurusu ve soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 02:19

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Ankara’yı parsel parsel sattı” dediği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında yapılan suç duyurularını savcılık işleme koyarak soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, Arınç ve Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri ise “Resen başlatılan bir soruşturma yok, üç avukatın dilekçesi numara verilerek işleme konuldu. Henüz savcı görevlendirilmedi” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Parsel parsel dağıttılar, parsel parsel dağılacaklar. Bu sürecin kapanmasına izin vermeyeceğiz, tanık ve itiraflar ortada. Arınç, Gökçek’i ihbar etti” dedi. Candan, şöyle devam etti: “Tüm bu kentsel rantın paylaşım sürecini Gökçek tek başına organize etmedi. Parselleri belirleyenler, parselleri ucuza kapatanlar, parsel parsel satanlar, plan değişikliği teklif edenler, emsal artıranlar, plan değişikliğini onaylayanlar, pay alanlar, Gökçek’e soruşturma izni vermeyenler, göz yumanlar, bilip de konuşmayanlar, aday gösterenler hepsi sorumlu. Parsel parsel yargı önünde hesap verecekler.”

Haberin Devamı

FEZLEKE DÜZENLENMELİ

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise dilekçesinde, şunları kaydetti: “Arınç’ın konumu sebebiyle Gökçek’in suç ilişkileri ve suiistimalleri hakkında bilgi sahibi olduğu anlaşılmaktadır. İddia ve bulgulara göre görevi kötüye kullanmanın ötesinde, haksız çıkar ilişkileri ve örgütlenmesi söz konusudur. Adı geçenin (Arınç) haksız çıkar ilişkileri içinde olduğunu şimdiki hal iddia etmiyoruz. Ancak adı geçenin sıfatı ve konumu sebebiyle; Türk Ceza Kanunu’na muhalefet yoluyla; görevi kötüye kullanıp-kullanmadığı, suçu bildirmeme, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, suçluyu kayırma ve sair maddelere muhalefet teşkil eden eylemlerinin varlığı yönünden fezleke düzenlenmesi gerektiği kanısındayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!