Şubat ayında başlayacak olan öğretmen atamaları için başvurular nasıl yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

Şubat ayında başlayacak olan öğretmen atamaları için başvurular nasıl yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 13:13

MEB' den yapılan açıklamaya göre, öğretmen atamaları bu yıl şubat ayında gerçekleşecek. Peki öğretmen atamaları için başvurular nasıl yapılacak? Başvuru süreci va atanma işlemleri ile ilgili detaylar haberimizde

Haberin Devamı

Öğretmen adaylarının merakla beklediği atama haberi nihayet geldi. Öğretmenler atamaları için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 30 bin öğretmen alımı için 81 ilin valiliğine yazı gönderdi. Atama sürecini heyecanla bekleyen öğretmen adayları için başvuru işlemleri ve detayları ise şöyle olacak;

Bakan Nabi Avcı, MEB’ e bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması için ilk atama, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama ve de milli sporcuların ataması kapsamında atamaların gerçekleşeceğini duyurdu. Atamalar, 26 Ocak 2016 tarihli onay ile 104 alanda gerçekleşecek ve 30 bin kontenjana öğretmen ataması yapılacak.

MEB tarafından valiliklere gönderilen yazıda, 2016 yılı Şubat dönemi atama yapılacak alanlar ile başvuruya esas olacak taban puan ve kontenjan listesinde belirtilen alanlarda 30 bin öğretmen kadrosuna atama yapılmak üzere 02 - 08 Şubat tarihleri arasında valiliklerce başvuru alınacağı belirtildi.

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN ATAMALARI BAŞVURULARI

Öğretmen adaylarının başvuru ve atama işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Atama işelemleri, Elektronik Başvuru Sayfası İlk atama, Yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama ve Milli sporcuların ataması şeklinde ayrı ayrı düzenlenecek. Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçerek "mebbis.meb.gov.tr" ve "ikgm.meb.gov.tr" adreslerindeki Elektronik Başvuru Formunu doldurarak başvurularını yapabilecek. Başvuru işlemleri 2 - 8 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılacak. Adayların il tercihleri ise, 15 - 18 Şubat 2016 tarihinde alınacak.

Şubat ayında başlayacak olan öğretmen atamaları için başvurular nasıl yapılacak

BAŞVURU ŞARTLARI

Adaylar atanacakları alanda KPSSP121 puan türünden taban puan ve üzerinde puan almış olmaları gerekecek. Öğretmen adayları, Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Rehberlik ve Sınıf Öğretmenliği branşlarında başvuruda bulunabilecek.

Haberin Devamı

Diğer branşlardaki atamalar ise, KPSSP10 puan türünde atanacakları alan için belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, atanabilecekleri alan için öngörülen KPSS sonucu esas alınmak üzere sadece bir alana başvuruda bulunabilecek.

Adaylar, başvuru sürecinde, elektronik ortamda yaptıkları başvuruları ve bu başvurulara ilişkin Elektronik Başvuru Formu’ nun yazıcı dökümünü, şahsen ya da noter aracılığıyla vekalet verecekleri kişiler vasıtasıyla il - ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine giderek onaylatmaları gerekecek.

Elektronik Başvuru Formu’ nda belirtilen bilgilerden adaylar sorumlu olacak. Bu yüzden formun eksiksiz doldurulması önem taşımaktadır. Adaylar atama biçimlerini, alanlarını, mezun oldukları yükseköğretim programlarını, başvuruyu onaylatacakları il- ilçe ve adres bilgileri ile tercihlerini söz konusu form üzerinde belirtmeleri gerekecek.

Haberin Devamı

TERCİH İŞLEMLERİ

 Atama başvurusunda bulunacak adaylar, 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 37 nci maddesinin üçüncü fıkrası hükmünü de göz önünde bulundurarak Elektronik Başvuru Formuna yansıtılacak olan eğitim kurumları arasından en fazla 40 eğitim kurumunu tercih edebilecektir. Tercihler, aynı il veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir. İl veya ilçe milli eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça adaylar tercih değişikliği yapabilecek.

Şubat ayında başlayacak olan öğretmen atamaları için başvurular nasıl yapılacak

 

BAKMADAN GEÇME!