Subaru’nun en büyük kozu yeni Forester

Güncelleme Tarihi:

Subaru’nun en büyük kozu yeni Forester
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2004 21:10

Dört çeker araçlarıyla tanınan Subaru, Auto Show Fuarı’nda Forester, Impreza, Impreza 1.6 Sedan ve Impreza 2.0 lt Turbo modellerini tanıtıyor. Ayrıca, Impreza serisinin bir WRC otomobilinin günlük kullanıma en yakın örneği Impreza WRX STi AWD’de Auto Show 2004’te sergileniyor.

Symmetrical AWD (Simetrik Sürekli Dört Tekerlekten Çekiş) Sistemiyle üretilen ve ‘Aktif Sürüş-Aktif Emniyet’ unsurlarıyla güvenlik kavramına yeni bir anlayış getiren Subaru, şimdi de araçlarındaki yaya güvenliğine yönelik unsurlarla dikkat çekiyorÖ

Subaru’nun SUV segmentinde öncülük yapan Forester modeli yeni yüzü ve farklı motor seçenekleriyle bu yılın en çok satan SUV segmenti araçları arasında yer alıyor. Hem turbo, hem de atmosferik motor seçenekleriyle yer alan Forester AWD, ayrıca her iki model içinde düz-otomatik vites alternatiflerini sunuyor.

FORESTER AWD

Subaru’nun SUV segmentine farklı bir bakış açısı getirdiği ve öncülük yaptığı modeli Forester AWD, arazi yeteneğiyle, üstün asfalt performansını bir arada sunuyor. Ayrıca geliştirilen tasarımıyla da farklı yaşam tarzlarına ve farklı isteklere aynı anda cevap verebiliyor.

Yatay Boxer motor ile birleştirilen simetrik AWD sistemiyle SUV sürüş performansında beklentileri aşıyor. Üstün sürüş performansını, mükemmel yakıt tüketimiyle birleştiren Forester 2.0 AWD ve arazi kabiliyetine sportif amaçlı yüksek hız kabiliyetini ekleyen Forester 2.0 Turbo AWD kullanıcılara pek çok keyfi aynı anda yaşatıyor. Forester geliştirilen şasi yapısıyla daha üstün bir güvenlik performansı sunarken, eksiksiz pasif güvenlik unsurlarıyla da ‘Aktif Sürüş-Aktif Güvenlik’ kavramını daha üst noktalara çekiyor.

Metalik ön konsol, özel dizayn edilmiş koltuk minderleri, arka koltukta üç noktadan bağlantılı emniyet kemerleri gibi pek çok detayla da konforlu sürüş performansı sunuyor.

Ayrıca darbe anında kırılabilen modüler silecekler ve darbe emici ön kaput gibi yaya güvenliğine yönelik unsurlarda Forester’ın donanım listesinde yer alıyorÖ Üstün görüş alanı, kolay inip-binme gibi özellikler ise kullanıcı ve yolcu konforuna yönelik unsurların arasında yer alıyor.

ASFALT VERSİYONU

Dünya Ralli Şampiyona’sında yarışmak üzere geliştirilen Subaru Impreza serisi’nin asfalt versiyonu ise Subaru Dünya Ralli Takımı (SWRT) ile ortak çalışmalar sonucunda ekstra güvenlik unsurlarıyla birlikte üstün sürüş keyfi sunuyor.

2004 model yılı Impreza serisi 2.O Turbo WRX ve 2.0 Turbo STi modellerinin yanı sıra 1.6 motor alternatifinde sunduğu Symmetrical AWD (Simetrik Sürekli Dört Tekerlekten Çekiş) sistemi ile benzersiz bir seçenek oluşturan Impreza 1.6 TS Sedan AWD modeliyle yer alıyor. Impreza 1.6 TS Sedan AWD hem düz, hem de otomatik vites seçenekleriyle sunuluyor.

IMPREZA 1.6 TS SEDAN AWD

Atmosferik motorlu Impreza 1.6 TS Sedan AWD, üstün iç mekan özelliklerinin yanı sıra eksiksiz güvenlik ekipmanlarıyla birlikte geliştirilen amortisör yapısıyla da kusursuz kontrol ve kullanım rahatlığı sağlamaktadır.

Türk otomobil pazarına düz ve otomatik vites seçenekleriyle sunulan Impreza 1.6 TS Sedan AWD modelinde performans ile günlük kullanımı dengede sunan bir tasarım dikkate çekmektedir. Ayrıca daha pratik ve çevre dostu atmosferik yatay boxer motoru tasarım özellikleri sayesinde düşük ağırlık merkezi, daha düşük titreşim ve pürüzsüz güç çıktısı gibi avantajları da kullanıcısına sunuyor.

Güçlü, sportif ve güvenilir bir sürüş konforu sunan Impreza Turbo 2.0 WRX Sedan AWD’de de sportif performansın daha da öne çıkartılması için çok-safhalı valflere sahip amortisörlerin kullanılıyor. 2.0 litrelik DOHC turbo yatay boxer 225 PS’lik bir güç üretiyor.

IMPREZA WRX STi AWD

Impreza serisinin bir WRC otomobilinin günlük kullanıma en yakın örneği Impreza WRX STi AWD’de Auto Show 2004’te sergileniyor. Bu modeldeki tüm değişimlerin amacı sürüş performansının arttırılmasına yönelik olarak yapılmış. Yeni ön tasarım, daha büyük arka spoyler, gece rallileri için geliştirilen büyük farlar, işlevsel iç mekan ilk anda göze çarpan değişiklikler. Ayrıca özel olarak tasarlanan küçük çaplı direksiyon simidi, zemin halısı, koltuklar ve kapı döşemeleri birbirine uyumlu olarak mavi kullanılmış.

LEGACY&OUTBACK

Subaru’nun ilk kez 1989 yılında otomobil pazarına sunduğu Legacy serisi tamamen yenilen modelleriyle birlikte iki ayrı motor seçeneğindeki farklı opsiyonlarıyla Autoshow 2004’de yer alıyor.

‘Duyarlılık’ olgusunun önem kazandığı koşullarda ‘Duygu’ ve ‘Zeka’ gibi anahtar sözcüklerle ifade edilen Subaru kimliğini koruyan dördüncü nesil Legacy ve Outback serisi, global anlamda otomobil kullanıcılarının beklentilerini karşılamayı hedefliyor. Sürüş performansı, işlevsellik ve tarzın ön planda tutulduğu yeni Legacy serisi her türlü yol koşulunda keyifli yolculular vaat ediyor.

Bu seride aktif ve pasif olarak geliştirilen güvenlik özellikleri, hem üstün performans, hem de hafifletilen gövde yapısıyla yakıt tasarrufu sunuyor. Aeorodinamik performans için geliştirilen dış tasarım, daha iyi sürüş dengesi ve manevra kabiliyeti için arttırılan genişlik, daha kolay kontrol için uzatılan dingil mesafesi, geniş çaplı lastikler, sürüş dengesini arttırmaya ve daha az titreşimi hedefleyen güç aktarım organlarıyla ağırlığı azaltılan gövde yapısıyla Legacy 2.0, Legacy 3.0 ve Outback Symmetrical AWD teknolojisiyle dikkat çekiyor. ‘Aktif Sürüş-Aktif Güvenlik’ unsurlarının yanı sıra yan takviye kirişleri, ABS ve EBS, yaya güvenlik unsurları gibi güvenlik elemanları Subaru modellerinde standart olarak sunuluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!