Su tutan baraj taşınca köylüler korktu

Güncelleme Tarihi:

Su tutan baraj taşınca köylüler korktu
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2009 17:26

SİVAS’ın Hafik İlçesi'ne bağlı Pusat Köyü, yakınında kurulan Özen Barajı'nın kapaklarının kapatılması nedeniyle su baskını tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

30 kişinin yaşadığı 14 haneli Pusat Köyü’ne 3 kilometre mesafede yapımı tamamlanan Özen Barajı’nın kapakları su tutması için 12 Ekim 2008 tarihinde kapatıldı. Su seviyesinin yükselmeye başlaması ile birlikte su köyün arazisine kadar geldi. Barajın dolmasına karşın kapaklarının açılmamasına tepki gösteren köy halkı ekili ve dikili arazilerin su altında kalmasından endişe etti. Baraj kapaklarının bir an önce açılması için Hafik Kaymakamlığı’na dilekçe veren köy muhtarı Ali Danagöz, yetkililerden yardım beklediklerini belirtti. Muhtar Danagöz, “Barajın suyu köye 500 metre yaklaştı. Gece ani su baskını olur ve su altında kalabiliriz. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Burada bir facia olmasını istemiyoruz. Barajın kapaklarnının açılmasını istiyoruz” dedi.

Barajın yapılması nedeni ile su altında kalabileceği belirtilen köyün başka bir yere taşınmasının planlandığı, ancak köyülerin bunu kabul etmek istemedikleri öne sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!