Star Wars filmi yeni din yarattı

Güncelleme Tarihi:

Star Wars filmi yeni din yarattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2002 01:54

Yönetmen George Lucas'ın Star Wars (Yıldız Savaşları) adlı fantastik bilimkurgu filmleri dünyada yeni bir din yarattı. İngiltere, Yeni Zelanda ve Avustralya'da binlerce kişi filmdeki ‘‘Jedi’’ dinine inanıyor.

Avustralya'da 70 binden fazla kişi, Star Wars filmleri tarafından yaratılan ‘‘Jedi’’ dinine bağlı olduklarını açıkladı. Yapılan son nüfus sayımında formları dolduran 270 kişiden biri (nüfusun yüzde 0.37'si) filmin başkahramanı Luke Skywalker gibi Jedi şövalyelerine gücünü veren bir enerji alanı olan ‘‘The Force’’a (Güç) inandıklarını bildirdiler. Jedi şövalyeleri, filmde lazer kılıçları kullanıyor ve iyiliğin, barışın savunuculuğunu yapıyorlardı.

KÜTÜĞE YAZDIRDILAR

2001 yılında internette dünyayı dolaşan bir elektronik postada eğer en az 10 bin kişi Jedi dinine mensup olduklarını açıklarsa, bunun resmi bir din olarak tanınacağı belirtiliyordu. Nüfus sayımı formlarına dinlerini Jedi olarak yazan 70 bin 509 kişinin bu elektronik postaya cevap verenler oldukları sanılıyor.

Fakat Avustralya Star Wars Hayranları Derneği Başkanı Chir Brennan'a göre bu kişilerin çoğunluğu bu konuyu ciddiye almıyor. Brennan, ‘‘Bu 70 bin kişinin ancak 5 bin kadarı Jedi dinine yürekten inanıyordur. 50 bin Star Wars fanatiği de ‘bizim aslında bir dinimiz yok' diyerek bunu eğlence olsun diye yazıyordur. Geriye kalan 15 bin kişi ise hükümete gıcıklık olsun diye yazıyordur’’ dedi. Avustralya İstatistik Bürosu ise, din hanesine ‘‘Jedi’’ yazanların ‘‘dinleri belli değil’’ kategorisinde değerlendirileceğini açıkladı.

Yeni Zelanda ve İngiltere’de de binlerce kişi bu e-mail çağrısına uyarak Jedi dinine inandıklarını açıklamış bulunuyor. Jedi dinini kabul ettiğini açıklayanlar, İngiltere Nüfus İdaresi yetkililerine formlardaki din hanesine Jedi yazdırmayı bile kabul ettirdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!