SSK'da 14 çocuk zehirlendi

Güncelleme Tarihi:

SSKda 14 çocuk zehirlendi
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 13, 2002 17:08

SSK Van Hastanesi Çocuk Servisi'nde tedavi gören 14 çocuk, henüz belirlenemeyen nedenle zehirlendi. Çocukların bayat ilaç ve serumdan zehirlendiği kuşkuları var.

Haberin Devamı

SSK Hastanesi Çocuk Servisi'nde tedavi gören Esragül Çalışkan (6),Emel Seçkin (5), Dilara Erçiçek (1), Zeynep Baran (1), Habil Sefa Hamidi (1), Adil Dikici (1), Hamza Aladağ (9), Şener Gürpınar (9), Baran Akbaş (2), Doğan Çeviş (2), Sefa Koç (1), Tuğbanur Emekçi (6), Eren Oktar (5) ve Siber Tekin'de (7) sabah saatlerinde ateş, kusma ve titreme şikayetleri baş gösterdi.

SSK Hastanesi'nde ilk müdahaleleri yapılan çocuklar, daha sonra YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Çocuk Servisi'ne kaldırıldılar.

BAYAT İLAÇ VE SERUM KUŞKUSU

YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Çocuk Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ahmet Faik Öner, çocukların vücuduna verilen yabancı bir maddenin zehirlenme nedeni olabileceğini, ancak kesin bir veriye rastlamadıklarını belirtti.

Öner, hasta yakınlarının bayat ilaç ve serum kullanıldığı yönündeki iddialarıyla ilgili olarak, "Çocukların bir kısmına serum verilmediğini tespit ettik. Bu nedenle zehirlenme nedeni olarak bayat ilaç ve serum gösterilemez. Zehirlenmenin nedeni belirlenemeyebilir" dedi.

Haberin Devamı

SSK Çocuk Servisi'nde görevli Dr. Aydın Yakışır ile Dr. Levent Rastgeldi ise çocuklarda sabah saatlerinde zehirlenme bulguları tespitettiklerini ve Araştırma Hastanesi'ne sevk ettiklerini söylediler. 2 hasta dışında diğer çocukların durumunun iyi olduğunu bildiren Yakışırve Rastgeldi, "İki çocuğun da rahatsızlığı kontrol altına alınmış durumdadır. Zehirlenme nedenini tespit edemedik" diye konuştular.

Çocukların zehirlenmelerinin, polis kayıtlarına, "hatalı iÄŸne veya bayat serum verilmesi" olarak geçtiÄŸi bildirildi.   Â
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!