SPK suçu örtbas etti

Güncelleme Tarihi:

SPK suçu örtbas etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2008 00:00

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, Sermaye Piyasası Kurulu’nun Kanal 7 hakkındaki suç duyurusu raporunu rafa kaldıran kararını ortaya çıkararak, kurulun basın açıklamasındaki çelişkileri sıraladı.

Hamzaçebi, "SPK’nın kararı, hukuki hiçbir gerekçeye dayanmaksızın Kanal 7’yi kollamaktadır. SPK bu kararıyla yargı organının yerine geçerek bir suçun oluşmadığına karar vermiş, suçu örtbas etmiştir" dedi.

Kanal 7’nin bağlı olduğu Yeni Dünya İletişim AŞ hakkındaki raporda, "SPK’ya eksik ve yanlış bilgi verilmesi" konusunda suç duyurusunda bulunulması önerilmişti. SPK, bu raporun kurul kararıyla işlevsiz hale getirildiğini savunan CHP’lileri yalanlamıştı. Hamzaçebi, dün SPK’nın 20 Temmuz 2007 tarih ve 779 nolu kararının tam metnini basına dağıtarak, "SPK açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Hesaplar dikkat çekici

SPK kararında "Şirket hesaplarındaki bazı işlemler dikkat çekici olmakla beraber halktan para toplandığı konusunda karara varılmasına yardımcı olmaması, hesaplara giren paraların yardım ve bağış olabileceği" ifadeleri dikkat çekiyor. Bazı hesaplarla ilgili gerekçe, "Yurtdışındaki hesaplardan ikisinin şirketin faaliyet hacmine göre önemsiz kabul edilebileceği, bu nedenle ihmal edilmeye müsait olması" şeklinde açıklanıyor.

Kararda, Kanal 7 hakkındaki raporun başkanlıkça "gündem dışı" olarak 28 Haziran 2007 tarihinde kurula sunulduğu belirtiliyor. Açıklamasında bu tarihin önemine dikkat çeken Hamzaçebi, şunları söyledi:

"Başkan Turan Erol’un SPK Başkanlığı’na atanmasına ilişkin kararname 28 Haziran 2007 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Bu rapor da gündemde olmadığı halde aynı tarihte kurul gündemine alınmış. Erol, sabah yemin edip, öğleden sonra Kanal 7 kararını almıştır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!