Spasso’nun yeni mönüsü

Güncelleme Tarihi:

Spasso’nun yeni mönüsü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Spasso yıllardır kaliteden taviz vermeyen, istanbul'un sayılı lokantalarından bir tanesi.

Eski İtalyan şef ayrıldıktan sonra bir ara mutfağın bocalama devresi geçireceğini tahmin ediyordum.

Çünkü her şefin bir özgün çalışma ritmi vardır.

Profesyonellik ne kadar yüksek düzeyde olursa olsun, mutfağın lideri her değişişte, bir geçiş süreci yaşanır.

Bu süreçte yardımcı şefler ve alta doğru bütün mutfak çalışanları yeni şefin beklentilerine, ritmine, üslubuna uyum sağlamayı öğrenirler.

Mutfaktaki hareketler başta acamice olur her yeni başlangıçta.

Daha sonra ritm de tıkır tıkır işlemeye başlar.

Bu sürecin ne kadar uzun süreceği de belli değildir.

Bu nedenle şef değiştiğinde veya yeni bir lokanta açıldığında ben hep bu yeri ziyaret etmeyi en azından altı ay ertelerim.

Ritmler oturmadan önce bir yeri eleştirmeye kalkışmanın son derece yanlış olduğunu düşündüğüm için beklemeyi tercih ederim.

* * *

Uzunca bir aradan sonra Spasso'ya önceki hafta tekrar gittim.

Yeni şefin yeni mönüsünü denedim.

Çok da memnun kaldım.

Başlangıçlarda Granite edilmiş kalamar dolması, sığır eti carpaccio, hafif ısıtılmış ahtapot salatası lezzetliydi.

Özellikle ahtapot salatasının sunuluşu da güzeldi.

Çorba içmedik ancak etraftan duyduğuma göre geleneksel minestrone çorbasını tavsiye etmem yanlış kaçmayacak.

Tabii ki son derece zengin bir hamur işi listesi hazırlamışlar.

Ancak ben İtalyan lokantalarında hamur işi yeme girişiminde artık bulunmuyorum.

Çünkü bence İtalyan mutfağı asıl maharetini deniz ürünlerinde ve etlerde gösteriyor.

Menüde tavada kızarmış levrek, odun ateşinde kalkan fileto, buğulanmış somon fileto, sebze soslu fırınlanmış fener balığı, tavada kızarmış çipura fileto ve karidesler yer alıyor.

Bu arada son zamanlarda fener balığına iyice takmış durumdayım nedense.

Etlerde Ossobuco'yu tavsiye ediyorum.

Harika bir tadı vardı ancak perhizdeyseniz yanından bile geçmeyin.

Perhizde olmayanlar için ağır odun ateşinde kızarmış kuzu incik'i de öneriyorum.

* * *

Bizim bulunduğumuz gece şarap mönüsünü daha henüz tam olarak oluşturmamışlardı.

Birkaç gün içinde çok daha kapsamlı bir şarap listesi olacağını söylediler.

Şili'den Avusturalya'dan şarapların da yer alacağı listede Fransız ve Amerikanlar pahalı, Türk şarapları başta olmak üzere diğerleri de ‘ısmarlanabilir’ düzeyde kalıyor.

Sonuç olarak Spasso özellikle akşam yemeklerinde insana şık bir gece geçirtiyor.

Dekorasyonu çok iyi, servis son derece profesyonel, koltuklar rahat, masalar arasında mesafeler uygun.

Yeni mönüdeki yemekleri mutlaka deneyin derim.

SPASSO

Hyatt Regency Oteli içi

Taşkışla

tel:(212) 225 7000

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!