Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri MEB tarafından açıklandı! Mülakatta bunlara dikkat edilecek!

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri MEB tarafından açıklandı Mülakatta bunlara dikkat edilecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2018 14:12

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri, 16 Mart tarihinde erişime açıldı. 20 bin normal adaylar ve 5 bin ücretli öğretmenler arasından alımı gerçekleştirilecek olan sözleşmeli öğretmen sözlü mülakat yerleri açıklandı. İşte, on binlerce öğrencinin merakla araştırdığı Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri ve koşullar hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığınca, 20 bin sözleşmeli öğretmen atanması için başvurular sona erdi. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri ise bugün itibariyle erişime açıldı. Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek. İşte sözleşmeli öğretmenlik sınav yerleri sorgulama sayfası!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yaptığı duyuru ile sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerlerini açıkladı. Adaylar, http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden sözleşmeli öğretmenlik için başvuruda bulunmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının toplam 20 bin öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla sözleşmeli öğretmenlik alımına başvuru yapan öğretmen adayları, sözlü mülakat yerlerin MEB'in resmi sayfası üzerinden açıklandı. İşte sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakat yerleri sorgulama sayfası ve sınav tarihi!

Haberin Devamı

MÜLAKAT YERLERİ SORGULAMA

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SINAVI NE ZAMAN?

Sözlü sınavlar 14 Nisan-8 Mayıs arasında gerçekleşecek. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda olacak.

SÖZLÜ SINAV MERKEZLERİ

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, Erzurum, Gaziantap, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Muğla, Ordu, Samsun, Sivas, Trabzon

HANGİ BRANŞTAN KAÇ ÖĞRETMEN ALIMI YAPILACAK?

Sınıf Öğretmenliği 3806
İngilizce 2002
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1907
Okul Öncesi Öğretmenliği 1676
İlköğretim Matematik Öğretmenliği 1453
Türkçe 1450
Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji 1095
Rehberlik 922
Beden Eğitimi 673
Özel Eğitim 664
Sosyal Bilgiler 561
İ.H.L. Meslek Dersleri 455
Bilişim Teknolojileri 453
Matematik 400
Türk Dili ve Edebiyatı 370
Müzik 335
Görsel Sanatlar 241
Tarih 163
Kimya/Kimya Teknolojisi 157
Arapça 140
Fizik 132
Coğrafya 116

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ MÜLAKAT SINAVI NASIL OLACAK?

Haberin Devamı

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları başvuruları onaylananlardan KPSSP10 - KPSSP121 ile KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan başlamak üzere alanlar bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday (Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar dâhil) yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacak.

Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek

Sözlü sınava katılanların sınav puanları “Sözlü Sınav Sonuç Ekranı”na işlenecek; sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek.

Haberin Devamı

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri MEB tarafından açıklandı Mülakatta bunlara dikkat edilecek

BAKMADAN GEÇME!