Sözleşmeli er başvuru sonuçları MSB personel temin tarafından yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli er başvuru sonuçları MSB personel temin tarafından yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2019 13:49

Hava Kuvvetleri Komutanlığı için gerçekleştirilecek olan sözleşmeli er alımı için başvuru sonuçları yayımlandı. Milli Savunma Bakanlığı'nın Personel Temin (PERTEM) internet sitesi üzerinden yayımlanan ekran üzerinden sözleşmeli er başvuru sonuçları TC Kimlik Numarası kullanılarak öğrenilebilecek. İşte, Başvuru sonuçları ve sonrası hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Sözleşmeli er başvuru sonuçları, Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı. Bu sonuçların ardından sözleşmeli er adayı olma hakkında sahip olan gençler, mülakat için hazırlıklarına başlayacak. 

SÖZLEŞMELİ ER BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MÜLAKATTA NELER SORULACAK?

(1) Başvuru Evraklarının Kontrolü:

Başvuru esnasında aday beyanına dayalı olarak alınan bilgiler kayıt-kabul komisyonu tarafından ilgili kanun, yönetmelik ve yönerge esaslarına uygun olarak kontrol edilmektedir.

(2) Fiziki Yeterlilik Testi Uygulama Esasları:

(a) Fiziki yeterlilik testi (FYT), başvuru evrakları uygun olan adaylara aynı gün içerisinde yapılmaktadır.

(b) Adaylar; hedef koşusu, mekik ve şınav branşlarından teste tabi tutulmaktadır. Kurbağa adam ve dalgıç branşları için fiziki yeterlilik testine ilave olarak yüzme kriteri uygulanmaktadır. Fiziki yeterlilik testi standartları TABLO-5’te ve yüzme standartları TABLO-6’dadır.

(c) Adaylar, her bir branştan en az 1 puan aldıkları takdirde bir sonraki aşamaya katılmaya hak kazanırlar. Bir veya daha fazla branştan puan alamadıkları takdirde başarısız sayılırlar.

(ç) Adayların, başarısız oldukları branş/branşlardan bir defa not yükseltme sınavına girme hakları vardır.

(d) Adayların FYT notu, her bir branştan aldıkları puanların toplamının branş sayısına bölünmesiyle elde edilecektir.

(e) FYT’ye katılacak adaylar, herhangi bir sağlık sorunu olmadığını kabul ve beyan etmiş sayılacak olup tüm seçim aşamaları süresince meydana gelebilecek herhangi bir sağlık sorununda sorumluluk adaylara ait olacaktır. Ayrıca testlerin yapılacağı günde sağlık durumu itibariyle testlere katılamayacak durumda olan aday sınavlara kabul edilmeyecek ve kendisine başka bir sınav hakkı verilmeyecektir.

(f) Fiziki Yeterlilik Testine katılabilmek için adayların tek hekimden (aile hekimi, kurum hekimi vb.) “adayın spor (şınav, mekik ve koşu) yapmasında sakınca olmadığına dair rapor” alarak, ilgili rapor ile sınava gelmesi gerekmektedir (Örneği EK-C’dedir). Ayrıca FYT’ye
katılacak adaylardan, “FYT’ de belirtilen tüm spor ve fiziksel faaliyetleri yapmama engel herhangi bir sağlık problemim ve Kurul Üyelerine bildireceğim hastalığım ve rahatsızlığım bulunmamaktadır ve bu FYT sırasında ortaya çıkabilecek her türlü sağlık sorunumda
sorumluluk tarafıma aittir” ibaresi bulunan “Muvafakat Yazısı” (Örneği EK-B’dedir) alınacaktır. Ayrıca testlerin yapılacağı günde sağlık durumu itibariyle testlere katılamayacak durumda olan ve tek hekimden alınmış sağlık raporunu getirmeyen aday sınavlara kabul
edilmeyecek ve kendisine başka bir sınav hakkı verilmeyecektir.

Haberin Devamı

NOT : Adaylar seçim aşaması sınavlarına gelirken yanlarında eşofman, şort ve spor ayakkabısı getireceklerdir (Mülakata spor kıyafeti ile girilebilecektir). Yüzme testine girecek adaylar mayo/şort, terlik, havlu vb. getireceklerdir.

(3) Mülakat :

(a) Bu aşamada, görüşme yoluyla adayın konuşma yeteneği, ses tonu, heyecan durumu, çok yönlü düşünme, davranışlardaki denge, kendine güven gibi unsurlar gözlenerek elde edilen bilgiler değerlendirilmektedir.

(b) Mülakat, kayıt kabul ve FYT aşamasından sonra aynı gün içerisinde uygulanacaktır. Mülakatta asgari geçer not 100 puan üzerinden 70’tir. 70’in altında not alanların adaylığı sonlandırılacaktır.

(c) Mülakat sonucunda adayların başarılı olup olmadıkları, mülakatın bitiminde/aynı gün kendilerine sözlü olarak tebliğ edilecektir. Mülakat aşamasına adayın itiraz hakkı bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

TABLOLARI GÖRÜNTÜLEMEK VE KILAVUZDAKİ TÜM DETAYLARI İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SÖZLEŞMELİ ERLERİN ÖZLÜK HAKLARI NEDİR?

(1) Sözleşmeli erbaş ve erlerin kıyafetleri, vatani görevini yapmakta olan yükümlü erbaş ve erlerin kıyafetleri ile aynıdır. Farklı bir işaret veya amblem kullanılmaz.

(2) Sözleşmeli erbaş ve erlerin sadece kendilerine TSK Akıllı Kartı verilir.

(3) Sözleşmeli erbaş ve erler görev yaptıkları kadroya karşılık gelen silahlarını kullanırlar (Örneğin; piyade tüfeği, makineli tüfek, roketatar vb.).

(4) Sözleşmeli erbaş ve erler vatani görevini yapmakta olan yükümlü erbaş ve erler gibi kışlada kalırlar. Sabah, öğle ve akşam yemekleri devlet tarafından karşılanır. Sözleşmeli erbaş ve erler kışlada kaldıklarından dolayı yatak ve yemek ücreti ödemezler.

(5) Sözleşmeli erbaş ve erler, en az üç yıl görev yaptıktan sonra ilgili mevzuattaki şartları taşımaları ve yapılacak sınavlarda başarılı olmaları kaydıyla uzman erbaşlık ve astsubaylığa geçiş yapabilirler.

Haberin Devamı

(6) Sözleşmeli erbaş ve er olarak en az yedi hizmet yılını doldurarak ayrılanlardan nitelik belgesi olumlu olanlar, ilgili mevzuattaki şartları taşımaları kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadro ve pozisyonlarına Millî SavunmaBakanlığı ve Devlet Personel  Başkanlığının belirleyeceği usul ve esaslar çerçevesinde atanırlar.

(7) Sözleşme imzalayan sözleşmeli erbaş ve erlerin barışta her yıl 30 gün yıllık planlı izin hakkı vardır. Ayrıca, kısa süreli mazeretlerde kullanılmak üzere 15 güne kadar yıllık mazeret izni verilebilir. 15 günlük yıllık mazeret izni dışında sözleşmeli erbaş ve erlere; ana, baba, eş, çocuk ve kardeşlerinin ölümü halinde 10 gün, eşinin doğum yapması halinde 10 gün, yangın, deprem ve su baskını gibi olağanüstü bir mazeret dolayısıyla bir yıl içerisinde 30 güne kadar mazeret izni verilebilir. Bu mazeret izinleri yıllık izinden sayılmaz.

(8) Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli personelden hizmette bulundukları süre içinde vefat edenlerin eş, çocuk, anne ve babaları ile; malul olanların kendilerine sosyal ve ekonomik destek sağlamak, imkanlar ölçüsünde hukuki destek vermek ve/veya doğal afetler nedeniyle maddi ve manevi zarar görmeleri halinde maddi yardımda bulunarak mağduriyetleri hafifletmek ve dayanışma ruhunu tesis etmek amacıyla kurulan TSK Dayanışma Vakfı’na üye olmaları durumunda bu kurumca sağlanan imkanlardan sözleşmeli erler de istifade ederler.

BAKMADAN GEÇME!