Sözel ve sayısal üniversite taban puanları açıklandı mı? Sözel ve sayısal bölümler üniversite taban puanları ve başarı sıralaması

Güncelleme Tarihi:

Sözel ve sayısal üniversite taban puanları açıklandı mı Sözel ve sayısal bölümler üniversite taban puanları ve başarı sıralaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2022 16:14

Sözel sayısal bölümler üniversite taban puanları, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından merak ediliyor. Haziran ayında düzenlenen YKS’ye giren adaylar sonuçlarını bugün öğrendiler. Tercih işlemleri 27 Temmuz’da başlayacak ve 5 Ağustos’ta sona erecek. Peki, sözel ve sayısal bölümler üniversite taban puanları ve başarı sıralaması açıklandı mı?

Haberin Devamı

Üniversite taban puanları, sözel ve sayısal bölümlerine girmek isteyen öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. YKS sonuçları 18 Temmuz’da ÖSYM tarafından açıklandı. Tercihler yayımlanacak olan YKS tercih kılavuzuna göre yapılacak. Üniversite taban puanları ve kontenjanları da bu kılavuz içerisinde yer alacak.

SÖZEL VE SAYISAL BÖLÜMLER ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

2022-2023 eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezî yerleştirme işlemine girecek adaylar, 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacaklar. YKS 2022 taban puanları henüz açıklanmadı.

2021 ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS tercih kılavuzu ile ilgili açıklama yapan ÖSYM Başkanı Halis Aygün, ‘2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu bu hafta içinde yayımlayacağız.  2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacaktır.  Adaylarımız tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapacaklardır.’ dedi.

BAKMADAN GEÇME!