Soykırım iddialarına karşı film

Güncelleme Tarihi:

Soykırım iddialarına karşı film
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2005 16:21

“Ermeni soykırımı” iddialarını yalanlamayı ve tarihi gerçekleri belgelere dayandırarak açıklamayı hedefleyen “Ayak İzleri” adlı sinema filminin çekimlerine, 2 ay içinde başlanacağı bildirildi.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen B&V Production MED Yapım Şirketi'nin sahibi ve filmin yönetmeni Vedat Şen, büyük bir çalışma sonucu tarihi bir yapıt hazırlayacaklarını söyledi.

Filmin Türk ve İspanyol ortaklığıyla çekileceğini anlatan Şen, “2 ay içinde çekimlerine başlanacak film 4-5 ayda tamamlanacak. 'Ayak İzleri', gelecek yıl Türkiye'de gösterime girecek. Daha sonra başka ülkelerde gösterilecek. Bu filmin 15-20 milyon dolarlık bir bütçesi var” dedi.

Şen, çekimleri Doğu ve İç Anadolu'da yapılacak filmin bütçesinin Türk ve İspanyol film şirketleri tarafından karşılanacağını kaydetti.

İspanyol film şirketi Max Corporation'un Türkiye temsilcisi Leon Hekim de soykırım iddiaları ile Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını belirterek, Avrupa'nın Türkiye'ye karşı haksız ve önyargılı bir tutum içinde olduğunu söyledi.
Osmanlı İmparatorluğu'nun Ermeni topluma daima sahip çıktığını ve koruduğunu dile getiren Hekim, çekilecek filmde bu gerçeklerin anlatılacağını bildirdi.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü'nden Yardımcı Doç. Dr. Mustafa Bülbül de filmin tarihi belgelere, o zamanı yaşayanlarla yapılan görüşmelere dayandırılarak yapılacağını söyledi. Bülbül, tarihi gerçekleri anlatan, sadece Türkiye'yi değil, dünyayı ilgilendiren bir filmin ortaya çıkacağını vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!