Sosyal ağlar beynimizin çalışma mekanizmasını değiştiriyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Sosyal ağlar beynimizin çalışma mekanizmasını değiştiriyor mu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 11:44

Sosyal ağlar beynimizi etkiliyor mu? Sosyal ağlar ile beynimizin çalışma mekanizması değişiyor mu? Sosyal ağlar beynimize zararlı mı? Soruların cevabı haberimizde..

Haberin Devamı

 Sosyal ağları kullanıyor olmamızın beynimiz üzerinde olumlu etkileryarattığı konusunda farklı araştırmalar mevcut. Zaten kalabalık bir arkadaş çevresi, iletişimin yoğun olduğu ve haliyle beyin aktivitelerinin artış gösterdiği bir durumu temsil ediyor. Çünkü daha fazla insanla iletişimde olmak, hatırlanması gereken daha fazla detay, daha hızlı iletişim ve neticede daha pratik yaklaşımlar geliştirmek anlamına geliyor. Bir araştırma sonucuna göre, Facebook’ta çok arkadaşı olan bireylerin beynindeki gri madde oranı, olmayanlara oranla çok daha yüksek. Beynin birçok farklı bölgesinde görülen bu gri madde artışı, zihinsel hesaplarda ve hafızanın depolanmasında önemli bir rol oynuyor. Fakat gri maddeyle kaplı olan, yani nöronlardan oluşan kısım her ne kadar beynin düşünen ve hesaplayan bölgesi olsa da, nöronlar arası sinyalleri ve bağlantıların düzgün çalışmasını yöneten birim beyazmadde adı verilen iç bölge.

Haberin Devamı

 Özetle dış kısımdaki gri madde artışı bir insanı diğerinden daha zeki yapmıyor, sadece daha pratik çözümler geliştirmesini ve hafızanın güçlenmesini sağlıyor. Yine bu soru için bir cevap niteliğinde olabilecek başka bir araştırmada, telefonunun kısa mesaj özelliğini yoğun olarak kullanan insanların, numaraları ezberleme ve ard arda numara zincirleri kurmada daha başarılı oldukları görüldü. Üstelik denekler kısa mesaj kullanımıyla ilgili bir deneyde olduklarını bilmedikleri halde, kurdukları ve ezberledikleri bu numara zincirlerinin büyük çoğunluğunun kelime olarak da karşılığı olduğu tespit edildi. Yani farkına bile varmadan telefonlarımızdaki numaralarla, onlara karşılık gelen harfleri hafızamızda eşleştiriyor ve daha iyi ezberliyoruz. Tabii bu durum beynimizin çalışma mekanizmasını ve davranış şeklimizi etkiliyor.

 tarafından hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!